foto

Herbert Herrmann

  • nar. 7.6.1941 (78 let)
    Bern, Švýcarsko

Biografie

Německo-švýcarský herec Herbert Herrmann se narodil 7. června 1941 v Bernu ve Švýcarsku. Vyučil se sazečem, poté se začal učit herectví. Své první angažmá dostal v Curychu a v Bernu. Hodně cestoval, a tak se objevil na scénách také Renaissance-Theater v Berlíně, v divadle Kleine Komödie in München v Mnichově - dnes soukromé divadlo Komödie im Bayerischen Hof (1970) nebo Hamburger Kammerspiele (1971) v Hamburku. V letech 1972 - 1979 účinkoval v divadle Komödie Düsseldorf v Düsseldorfu a v 80. letech hrál v divadle Komödie im Marquardt ve Stuttgartu.

Od roku 1973 se Herbert objevuje v TV inscenacích. Proslavili ho zejména TV seriály DREI SIND EINER ZUVIEL (1976) a ICH HEIRATE EINE FAMILIE (1983-1986) a v neposlední řadě thriller FLEISCH/KANDIDÁTI ŽIVOTA A SMRTI (1979) od německého režiséra Horsta Rainera Erlera, v hlavní roli spolu s Juttou Speidel. Herrmann se ale také objevil v celkem úspěšných TV seriálech jako MÍSTO ČINU (1969) a DERRICK (1974). Koncem 80. let si zahrál ještě v TV seriálu DOKTOR Z VENKOVA (1987) a v druhé polovině let 90. se objevil v TV seriálu ŠIMPANZ CHARLY (1995). 

V letech 1977 - 1982 byla jeho partnerkou herecká kolegyně Jutta Speidel. V letech 1983 - 1998 žil s herečkou Susanne Uhlen, s níž má syna (*1988). Od roku 2003 žije s herečkou a spisovatelkou Norou von Collande. V roce 1977 získal Zlatou cenu Bravo Otto v kategorii TV-Star (muži). V současné době se herectví nevěnuje.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2002 Ein Liebhaber zu viel ist noch zu wenig (TV film)
1999 Herz über Bord (TV film)
Wer zuletzt lügt, lügt am besten (TV film)
1998 Hosenflattern (TV film)
Männer sind was Wunderbares - 24 Stunden Wahrheit (TV film)
Zweite Geige (TV film)
1997 Champagner und Kamillentee (TV film)
Ein Traum von Hochzeit (TV film)
Verzwickte Lügen (TV film)
1996 Männer sind was Wunderbares (TV film)
Männer sind was Wunderbares - A la Carte (TV film)
1995 Kalifornische Quartett, Das (TV film)
1992 Chéri, mein Mann kommt! (TV film)
1989 Drunter und drüber (TV film)
Killer kennen keine Furcht (TV film)
1988 Trouble im Penthouse (TV film)
1987 Hexenschuß (TV film)
1986 Tatort - Die kleine Kanaille (TV film)
1985 Ankomme Dienstag - Stop - Fall nicht in Ohnmacht (TV film)
1984 Manfred Krug: Krumme Touren (TV film)
1983 Jak by se vám to líbilo ?
Trauschein, Der (TV film)
1982 Das Traumschiff - Das glücklichste Paar des Jahres/Jan und die Studentin/Der ungeschliffene Diamant (TV film)
Flöhe hüten ist leichter (TV film)
Jeden Mittwoch (TV film)
Sonny Boys (divadelní záznam)
1981 Variationen (TV film)
1980 Die Alten kommen (TV film)
Einmal hunderttausend Taler (TV film)
Leute wie du und ich (TV film)
Liebe bleibt nicht ohne Schmerzen (TV film)
Weekend (TV film)
1979 Kandidáti života a smrti (TV film)
Nachbarn und andere nette Menschen (TV film)
Pramen (TV film)
1978 ...von Herzen mit Schmerzen (TV film)
1974 Mandragola (TV film)
1971 Fräulein von Stradonitz in memoriam

TV seriály

1996 Die Geliebte (TV seriál)
Männer sind was Wunderbares (TV seriál)
1995 Šimpanz Charly (TV seriál)
1993 Happy Holiday (TV seriál)
1991 Der Hausgeist (TV seriál)
1989 Lukas und Sohn (TV seriál)
1987 Doktor z venkova (TV seriál)
Wartesaal zum kleinen Glück (TV seriál)
1985 Ein Heim für Tiere (TV seriál)
1984 Berliner Weiße mit Schuß (TV seriál)
1983 Der Paragraphenwirt (TV seriál)
Ich heirate eine Familie (TV seriál)
Weißblaue Geschichten (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
Zauberhaftes Biest, Ein (TV seriál)
1977 Drei sind einer zuviel (TV seriál)
1974 Derrick (TV seriál)
1972 Zvláštní oddělení K1 (TV seriál)
1970 Místo činu (TV seriál)
1969 Der Kommissar (TV seriál)
1967 Le comte Yoster a bien l'honneur (TV seriál)

Host

TV pořady

1995 Die Harald Schmidt Show (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1980 Verstehen Sie Spaß? (TV pořad)
1971 Dalli Dalli (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky