foto

Marie Denarnaud

  • nar. 1978
    Francie

Biografie

Po několika televizních projektech se poprvé objevila ve filmu v režii Patricka Sébastiana jako hrdinka filmu T'AIME (2000). Malou roli pak dostala od Yvana Attala ve snímku MA FEMME EST UNE ACTRICE (2001) nebo od Coline Serreau v CHAOS (2001). Průlom v její kariéře znamenala role Ninon, sestřenice umírající Charlotte, ve snímku Xaviera Giannoli LES CORPS IMPATIENTS po boku mladých hereckých nadějí Laury Smet a Nicolase Duvauchellea.

Následovalo její účinkování v řadě televizních filmů a seriálů, z nichž zmíním např. nepříliš oceňovaný seriál SOEURTHÉRÈSE.COM. Po boku Vahiny Giocante se objevila v klipu k písni Comme elle se donne de zpěváka Jérôme Attala. Další velkou filmovou příležitost získala v roce 2008 po boku Guillauma Caneta a François Cluzeta v dramatu LES LIENS DU SANG. Jejím největším úspěchem a také zatím poslední rolí je hlavní postava Marine ve snímku LES ADOPTÉS (2011) v režii Mélanie Laurent.

R "fleurette" G

Herecká filmografie

Filmy

2020 Slalom
2019 La Malédiction de la buse
2018 Jonas (TV film)
Joueurs
Sama na své svatbě
2017 La Fête est finie
Paris la blanche
Potápění
2016 Marie Curie
2015 La Taularde
2014 Couvre-feu (TV film)
Respire
Toi que j'aimais tant (TV film)
Une histoire banale
2013 La mort ne raconte pas d'histoires
2012 Ouf
Velký Georges (TV film)
2011 Cinq parties du monde, Les (TV film)
Les Adoptés
Vie en miettes, La (TV film)
Čas přílivu (TV film)
2010 Fais danser la poussière (TV film)
L'essentiel féminin
La Meute
2009 Královna a kardinál (TV film)
2008 Krevní pouta
Le Commissariat (TV film)
Les Vacances de Clémence (TV film)
Paní z Monsoreau (TV film)
2007 Naše shledání
2005 Akoibon
Mystère Alexia, Le (TV film)
Nuit noire (TV film)
Táta
Une vie (TV film)
2004 Nuit noire
2003 Žádostivá těla
2001 Apprentissage de la ville, L' (TV film)
Chaos
Má žena je herečka
2000 T'aime

TV seriály

2017 Héroïnes (TV seriál)
2016 Profil zločinu (TV seriál)
En eaux troubles (S07E03)
2015 Malaterra (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
2010 Les Vivants et les morts (TV seriál)
La Libération (E08)
L'Incendie (E06)
L'Aveu (E05)
další epizody (7)
2007 Chez Maupassant (TV seriál)
Hautot père et fils (S01E06)
2005 Merci, les enfants vont bien! (TV seriál)
2002 Případy sestry Terezy (TV seriál)

Dokumentární

2013 Dummy Jim

Host

TV pořady

2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky