foto

Virginia Grey

  • nar. 22.3.1917
    Los Angeles, California, USA
  • zem. 31.7.2004 (87 let)
    Woodland Hills, Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jejím otcem byl filmový režisér Ray Grey. Ve filmu debutovala již ve věku deseti let jako Eva v němém snímku UNCLE TOM'S CABIN (1927). Po několika dalších filmech si dala pauzu na dokončení svých studií. Na konci 30. let pak podepsala smlouvu s MGM a objevila se ve filmech jako ANOTHER THIN MAN (1939), HULLABALOO (1940) nebo THE BIG STORE (1941). V 50. a 60. letech ji její blízký přítel producent Ross Hunter obsadil do téměř všech svých melodramat, jako byly ALL THAT HEAVEN ALLOWS (1955) nebo MADAME X (1966).
V 60. letech často pracovala pro televizi a z veřejného života se stáhla až v roce 1970, když jí bylo 53 let. Ve 40. letech byla přítelkyní Clarka Gabla a obecně se očekávalo, že se vezmou. Sama Virginie byla překvapena, když se Gable v roce 1949 oženil s Lady Sylvií Ashley. Z tohoto zklamání se nikdy nevzpamatovala a nikdy se neprovdala.

R "fleurette" G

Herecká filmografie

Filmy

1975 The Lives of Jenny Dolan (TV film)
1970 Letiště
1967 Rosie!
1966 Madame X
1965 Love Has Many Faces
1964 Nahý polibek
1963 Black Zoo
1961 Bachelor in Paradise
Back Street
Flower Drum Song
Tammy Tell Me True
1960 Portrait in Black
1959 No Name on the Bullet
1958 The Restless Years
1957 Crime of Passion
Jeanne Eagels
1956 Accused of Murder
1955 All That Heaven Allows
Last Command, The
The Eternal Sea
The Rose Tattoo
1954 Forty-Niners, The
Hurricane at Pilgrim Hill
Target Earth
1953 A Perilous Journey
Captain Scarface
Fighting Lawman, The
1952 Desert Pursuit
1951 Bullfighter and the Lady
Slaughter Trail
Three Desperate Men
1950 Highway 301
1949 The Threat
1948 Glamour Girl
Jungle Jim
Leather Gloves
Mexican Hayride
Miraculous Journey
So This Is New York
Unknown Island
Who Killed Doc Robbin?
1947 Neporažená
Wyoming
1946 House of Horrors
Smooth as Silk
Swamp Fire
1945 Blonde Ransom
Flame of Barbary Coast
Grissly's Millions
Men in Her Diary
1944 Strangers in the Night
1943 Idaho
Stage Door Canteen
Sweet Rosie O'Grady
1942 Bells of Capistrano
Grand Central Murder
Mr. and Mrs. North
Secrets of the Underground
Tarzanovo newyorské dobrodružství
Tish
1941 Blonde Inspiration
Obchodní dům
Washington Melodrama
Whistling in the Dark
1940 Hullabaloo
Keeping Company
The Captain Is a Lady
The Golden Fleecing
Three Cheers for the Irish
1939 Another Thin Man
Broadway Serenade
Idiot's Delight
Morálka na dovolené
The Women
Thunder Afloat
1938 Billy Rose's Casa Mañana Revue
Dramatic School
Ladies in Distress
Pilot č. 7
Rich Man, Poor Girl
Snow Gets In Your Eyes
The Canary Comes Across
The Shopworn Angel
Youth Takes a Fling
1937 Bad Guy
Pacific Paradise
Rosalie
Secret Valley
The Romance of Celluloid
1936 100 000 dolarů
Velký Ziegfeld
Violets in Spring
1935 Don't Bet on Blondes
Gold Diggers of 1935
She Gets Her Man
1934 Dames
The Firebird
The St. Louis Kid
1933 Secrets
1931 Misbehaving Ladies
Palmy Days
1928 Heart to Heart
Jazz Mad
The Michigan Kid
1927 Uncle Tom's Cabin

TV seriály

1976 Arthur Hailey's the Moneychangers (TV seriál)
1950 The Magnavox Theatre (TV seriál)

Dokumentární

2002 Joan Crawford: The Ultimate Movie Star (TV film)
1940 Screen Snapshots Series 19, No. 9: Sports in Hollywood
1939 From the Ends of the Earth - a.z.

TV pořady

1952 The Christophers (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace