Reklama

Reklama

Vlasta Mészárosová-Šebková

Vlasta Mészárosová-Šebková

nar. 13.08.1965
Bratislava, Československo

zem. 12.02.2002 (36 let)
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko

Diskuze

Lucas87

Lucas87 (hodnocení, recenze)

Tak zemřela v 36 a tady v 39? CSFD to má nějaké pomatené. Každopádně byla energická a uměla dobře flirtovat ve vlaku s filmovým Šimonem.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Životopis (biografie) / Informace:
Jsou herci, o nichž se jen málo, velmi málo objeví informace v našich médiích a dost často je to poprvé za dlouhá léta právě v souvislosti s jejich osobou ta zpráva nejsmutnější. Tou, jejíž jméno skoro upadá v zapomnění, je Vlasta Meszároszová...

Pravda, toto tvrzení není přesné, jelikož jméno herečky asi již málokomu něco řekne, nicméně vyslovíme-li krásnou hlášku z Troškových komedií SLUNCE, SENO...."....nezastavujem, máme zpoždění..." – tak si zcela jistě vybavíme rozpustilou průvodčí Helenku s koketním úsměvem, dvěma culíky, které to „sekne" ve služební uniformě. Ano, tak tato dívenka s jiskrným pohledem je Vlasta Meszároszová, která se před kamerou objevila poprvé v pouhých 17 letech v prvním díle Troškovy trilogie – SLUNCE, SENO, JAHODY...Narodila se v roce 1965 a bohužel ani přesné datum jejího příchodu na svět neznáme, stejně tak informace, kde žila, co vystudovala, vůbec nic....Známe jen její tvář, která se nám vyjma zmíněné Helenky mohla vepsat do paměti ještě z další populární komedie COPAK JE TO ZA VOJÁKA (1987), kde hraje malou roli Lenky, kamarádky hlavní ženské postavy, která se shodou okolností jmenuje právě Vlasta, v podání Veroniky Gajerové.

Kromě několika dalších, takřka bezejmenných, roliček se Vlasta Meszároszová objevuje ještě ve druhém díle z jihočeských Hoštic – na sklonku 80. let přichází do kin pokračování „Jahod" s názvem SLUNCE, SENO A PÁR FACEK. Když však „porevoluční" diváci šli v roce 1991 do kina na třetí díl s názvem SLUNCE, SENO, EROTIKA, na průvodčí Helenku se zde již těšili marně, byť drtivá většina postav z předchozích dvou dílů se objevila i zde. Vlasta Meszároszová se zcela stáhla z umělecké práce. Ve druhé polovině 90. let vzpomínal při natáčení pohádky PRINCEZNA ZE MLEJNA 2 režisér Zdeněk Troška na své „sluncosenovské" herce. O Vlastě Meszároszové nevěděl bližších zpráv, pouze říkal, že dle jeho informací měla propadnout drogám a byla to právě její závislost, která ji zcela izolovala od kolegů a herecké práce vůbec. A to byla nadlouho poslední informace, která se o sympatické Helence z hoštického vláčku objevila...

V srpnu 2010 jsou – jako ostatně každý rok – uváděny Troškovy komedie z prostředí jihočeských Hoštic v televizi. V souvislosti s již nepočítanou reprízou oblíbených snímků se objevuje v tisku zpráva, v níž se píše, že Vlasta Mezsároszová podlehla ve věku nedožitých 45 let drogové závislosti! Stalo se tak patrně právě někdy v roce 2010, ale přesné datum novináři neuvádějí, ani další podrobnosti o jejím životě, jen vzpomínka na filmové role a informace o tom, že rozverná průvodčí Helenka již navždy odjela svým vláčkem do uměleckého nebe... Zasloužila by si jistě lepší vzpomínku a článek, ale nic dalšího o ní nevíme. Pomůže někdo z Vás, návštěvníků FDB? Děkujeme předem za jakoukoliv informaci.

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE ZE DNE 29. SRPNA 2011
Chci touto cestou poděkovat paní Martině, která se mi ozvala v reakci na výzvu v článku. Je Vlastinou spolužačkou z brněnské konzervatoře, kde obě budoucí herečky studovaly hudebně - dramatický obor. O Vlastě Meszároszové nebyla nikdy zveřejněna celá informace ohledně jejího zdravotního stavu. Paní Vlasta, která byla šťastnou maminkou syna, měla nemocné srdce. Toto onemocnění mohlo být příčinou jejího předčasného skonu. Je smutné, že se o ní hovoří jen v souvislosti s drogami, které u této herečky nejsou podložené, že je opravdu brala. Paní Martina uvádí, že Vlasta Meszároszová zemřela pravděpodobně už dříve před rokem 2010, pravděpodobný je rok 2006, bohužel však není uváděn žádným oficiálním zdrojem, tudíž prosím ještě jednou touto cestou, kdo by mohl vnést jasno do upřesnění odchodu ze života mladé talentované herečky Vlasty Mezsároszové, nechť se nám ozve. Předem velmi děkuji.

PODĚKOVÁNÍ ZE DNE 13. ZÁŘÍ 2011
Děkuji panu Jaroslavu Pistorovi za další vzácnou informaci, kterou mi k životu paní Vlasty poskytl. On sám se ji dozvěděl přímo od sestry bývalé herečky Vlasty Meszároszové. S jeho souhlasem zde předkládám informaci, která na osud mladé ženy, o níž se (jak ostatně již v prvním přípisu zmínila paní Martina) hovoří jen v negativní souvislosti s drogami a ono bylo vše nejspíš zcela jinak. Milá a usměvavá Vlasta si právem zaslouží, abychom uvedli bulvární spekulace na pravou míru. Cituji tedy pana Jaroslava:

"Vlasta byla prý inteligentní chytrá milá a zranitelná, měla moc ráda zvířata hlavně prý psy. Zemřela na vrozenou srdeční vadu, když jí bylo 36 let. Stalo se tak prý v roce 2002. Byla maminkou jednoho syna, který v současné době studuje ekonomii."

Na základě této informace bude v kartě zobrazující se na Fdb.cz upraveno i datum skonu Vlasty. Meszároszové.

Děkuji ještě jednou za ohlasy a veškerou spolupráci.

na příspěvěk reagoval Shanyo

Warden75

Warden75 (hodnocení, recenze)

Ale houby sebevraždu.....Dle její sestry, zemřela roku 2002 na vrozenou srdeční vadu.....

Houmik

Houmik (hodnocení, recenze)

brňan: V roce 2010 muselo být nejspíš nějaké výročí jejího úmrtí, zemřela o několik let dříve, ale již nevíme přesně kdy. Toto víme, protože pocházela z Bučovic, kde žiju. Spáchala sebevraždu v Brně, kde žila.

brňan

brňan (hodnocení, recenze)

Dle Blesku a Aha Vlasta Meszarošová 11.8.2010 zemřela,kdyžtak doplňte údaje.

Herečka

Reklama

Reklama