foto

Jessica Clark

  • nar. 1985
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Jessica Clark se narodila 21.4.1985 v Londýně, kde také vyrůstala. Má anglické, irské, indické a nigerijské předky. Jim vděčí za svůj exotický vzhled. Manželství jejích rodičů bohužel nevydrželo. Rozešli se, když byla Jessica ještě malé dítě. Poté vyrůstala s matkou ve velmi liberální rodině.

V 16 letech vyhrála celostátní modelingovou soutěž, kde byla výhra 5.000 liber. Potom se začala věnovat modelingu v Paříži, Miláně a samozřejmě New Yorku. Ze začátku to bylo jen v průběhu letních prázdnin při studiu na London School of Economics. Nakonec dala přednost právě modelingu a odstěhovala se do New Yorku, kde se stala tváří reklamních kampaní společností jako je Hermes, Redken a L´Oreal. Také se objevila v časopisech jako je třeba Vogue, Elle, Marie Claire a Jalouse.  Předvádí pro návrháře jako je Hermes, Bottega Venetta a Mathew Williamson. Pozornost širší veřejnosti si získala tím, když se objevila nahá ve videoklipu BURN od hudebníka Ushera.

Potom se v newyorské tělocvičně potkala s fitness trenérkou Lacey Stone, za kterou se po 16 měsíční známosti provdala. Stalo se tak na ostrově Las Caletas ( manželství osob stejného pohlaví jsou zde legální). Společně se pak hrdě a hlasitě hlásily k tomu, že jsou lesby. Vytvořily spolu týdenní online video blog, kde se zaobíraly nejrůznějšími problémy homosexuálního soužití. Manželský svazek nevydržel a proto se v roce 2012 rozešly.

V roce 2011 se Jessica přestěhovala za prací do Los Angeles. Prvně se objevila v nízkorozpočtovém lesbickém krátkém snímku SARA, který režíroval Stan Kowtn.  Až v roce 2012 došlo k průlomu v její herecké kariéře, když se objevila v roli upíří bohyně Lilith v páté sezóně seriálu TRUE BLOOD, televize HBO. Tento rok přinesl i hlavní roli v celovečerním filmu A PERFECT ENDING, lesbickém filmu, který režírovala režisérka NICOLE CONN, kde si zahrála roli PARIS po boku herečky BARBARY NIVEN.

V tomto roce se také objevila na titulce časopisu Vogue India, kde jí patřila nejen ona titulní strana, ale i dvanáct dalších. Jessica Clark se hrdě hlasí ke své homosexuální orientaci a i ke svému etnickému původu.

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

Filmy

2019 Alien: Harvest
Season of Love
2017 Meat Puppet: The Filmed Experience
2015 Pocket Listing
2012 A Perfect Ending
2010 Sara

TV seriály

2018 Versailles (TV seriál)
Dědictví (S03E10)
Napjatá situace (S03E09)
O bozích a mužích (S03E08)
další epizody (10)
2016 Westworld (TV seriál)
Bikamerální mysl (S01E10)
2014 Pomsta (TV seriál)
Struggle (S03E15)
2013 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Ty to necítíš? (S06E06)
Bolest mizí (S06E05)
Slunce (S06E02)
2012 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zachraň se (S05E12)
Soumrak (S05E11)
Vše je pryč (S05E10)
další epizody (5)
2011 Chemistry (TV seriál)
State of Georgia (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky