foto

Catherine Wilkin

  • nar. 22.8.1945 (72 let)
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Catherine Wilkin je herečka působící převážně na Novém Zélandu a v Austrálii. Wilkin hrála zejména v nepřeberném množství australských televizních seriálů. Ztvárnila postavu právničky Kate McGrath v policejním drama seriálu COP SHOP /1981/. Jejím hereckým partnerem byl Bill Stalker, se kterým v té době i jeden čas žila. V roce 1983 hrála postavu Janice Young v seriálu z prostředí ženské věznice PRISONER. Mezi její další významné role můžeme zařadit postavu Pauline Grey v televizním drama seriálu RAFFERTY'S RULES /1987-1990/, jako Katherine Jensen v seriálu EMBASSY /1990-1992/, či Sally Downie v policejním seriálu BLUE HEELERS /1994-2006/ anebo jako Liz Ryan v úspěšném australském seriálu McLEOD'S GAUGHTERS /2001-2009/.

Na divadelních prknech Auckland Theatre Company hrála postavu Miss Prism ve hře Oscara Wildea "The Importance of Being Earnest ". V roce 1988 vyhrála cenu Logie Awards v kategorii vynikající herečka za výkon v již zmíněném seriálu Rafferty's Rules. V roce 1981 se zranila při nehodě na motorce, při které zemřel její přítel a herecký partner Bill Stalker.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2011 Tangiwai (TV film)
2001 Halifaxová, soudní psychiatr - Hra na boha (TV film)
1998 Halifaxová, soudní psychiatr - Strach z temnoty (TV film)
The Chosen (TV film)
1996 Brilliant Lies
1995 Swimming Lessons (TV film)
1989 Soudce (TV film)
This Man... This Woman (TV film)

TV seriály

2016 Wanted (TV seriál)
Epizoda 4 (S01E04)
2003 McLeodovy dcery (TV seriál)
Tři malá slůvka (S03E10)
Domeček z karet (S03E09)
Velká zkouška (S03E05)
další epizody (4)
2002 McLeodovy dcery (TV seriál)
Změna větru (S02E20)
Štvanice (S02E12)
Bouřlivák (S02E11)
další epizody (10)
2001 McLeodovy dcery (TV seriál)
Velké závody (S01E16)
Tajemství Ryanů (S01E12)
Na dně (S01E10)
další epizody (7)
The Saddle Club (TV seriál)
1994 Vesničtí poldové (TV seriál)
1993 Snowy (TV seriál)
1990 Embassy (TV seriál)
1989 Grim Pickings (TV seriál)
1987 Rafferty's Rules (TV seriál)
1986 Great Bookie Robbery, The (TV seriál)
1985 Fortunate Life, A (TV seriál)
The Flying Doctors (TV seriál)
1984 Keepers, The (TV seriál)
1983 Home (TV seriál)
1979 Prisoner (TV seriál)
1974 Children of the Dog Star (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace