Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (155)

Little bear 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co všichni proti tomuhle seriálu máte. Já jsem s ním maximálně spokojená, děj mě vzdycky bavil, i kdyz byl porad na stejne brdo, a hlavne mi hlavni hrdinove hodne prirostli k srdci. Dávám 5*, i kdyz jsem na konci chtela jednu hvězdičku ubrat za ty posledni dily - hlavně mě tam vytáčelo to, jak vzdycky jeden z hlavnich hrdinu na nekolik dilu zmizel a takhle se to tam stridalo, plus odchod Malona mě hodně mrzel, protoze mi tam pak dost chyběl, uz to prostě něbylo ono a jeste navíc nějaká pitomá Finn jako náhrazka ... hodně velká chyba. Co se týče otevřeného konce, tak taky nejsem zrovna dvakrát nadšená. Nejde o ten konec vesmíru, ale o to, ze kazdý zůstal sám a navíc s tak smutným osudem. Taky mohli udělat happy end. Nejoblíbenější postava: Lord John Roxton, nejoblíběnejší dvojce: Roxton a Marguerite - je jsem prostě zrala ;-) ()

ocypuc 

všechny recenze uživatele

Před pár měsíci jsem náhodně narazil na článek o tomto seriálu, který jsem za mlada velice rád sledoval. Začal jsem tedy všechny díly postupně sledovat, protože jsem si už nepamatoval jak to dopadlo a jestli se tedy dostali z plošiny. První série byla vynikající a bavilo mě to i teď, ta druhá byla taky napínavá ale už o něco slabší jako ta první. No a ta třetí? Tu jsem určitě dřív neviděl, protože jinak bych se nevydržel dívat na všechny ty díly předtím a čekat, jak to dopadne. Hlavní postavy mizí úplně náhodně, pak se objeví a zas zmizí. No abych to shrnul, dnes jsem viděl poslední díl a nestačil se divit.... prej pokračování přístě, které už nikdy nebude. První série 80%, druhá taky 80%, třetí 20%, takže výsledek je jasný. Jen je škoda toho nedotaženého konce, jinak by to aspoň podle mě, mělo navíc. ()

Reklama

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Je to také zvláštne komentovať tento seriál, pretože každú časť som videl aj niekoľkokrát a vždy sa mi to celkom páčilo. Možno ma to neohúrilo ale tí herci pôsobili tak príjemne a dobre sa na to pozeralo, napätie a všetko okolo, scény neboli nejako prepracované, no malo to niečo do seba. Neskôr ako to už býva zrejme scenáristi nevedeli o čom písať a dosť to zamotali zbavili sa Veroniky a podobne, no keby tento seriálový projekt vysielali aj dne nebránil by som sa jeho zhliadnutiu v TV. Príjemná záležitosť a nuda pri ňou určite nehrozí. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem s chutí rád koukal. Škoda, že natočili pouze tři série, ale to je jedno, protože dinosauři a Amazonská džungle jsou pro mě na prvním místě. Pár dílů velice temnějšího zpracování, domorodé kmeny a Amazonky. Každý kdo má rád dobrodružství a deštné pralesy nesmí tento skvělý seriál vynechat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)
  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama