foto

Tony Liu

  • nar. 7.2.1952 (66 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Čínský herec Lau Wing známý také jako Tony Liu se narodil 7. února 1952 v Hong Kongu. K filmu se dostal přes svou matku Li Wen, která byla známá herečka. Liu studoval v St. Paul College a učil se hru na klavír. Cvičil i bojová umění např. judo, kung-fu a karate. Jeho první role byla v trháku Big Boss (1971) s Brucem Lee, kde si zahrál syna hlavního záporáka. S Brucem se stal brzy kamarád, cvičil jeho bojové umění Jet Kune Do a jako jediný herec hrál ve všech jeho dalších filmech. U filmové společnosti Shaw Brothers natočil mezi roky 1974 - 84 na 60 kung fu snímků různé kvality a poté se z filmového průmyslu nenápadně vytratil. Do filmu a televize se vrátil v polovině 90. let a dodnes natáčí převážně v seriálech a televizních filmech, některé své filmy i režíruje.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2017 Ji fei gou tiao
2013 Hněv bojovníka
2010 Fu chou zhe zhi si
2005 Wo ya ma fa zi wen
2001 You ling ren jian
2000 Nu nan jue
1999 Yi dai xiao xiong cao cao
1995 Bian cheng xiao xiong
Kuang qing sha shou
1984 Bu yi shen xiang
Fung lau yuen gwai
Secret Service of the Imperial Court
1983 Feng shen jie
Qing gong qi shi lu
Tian can bian
Yao hun
1982 Gui ma shen tou
Huan hua xi jian
Human Lanterns
Qian Long huang qun chen dou zhi
Qing chun 1000 ri
San shi nian xi shuo cong tou
The Bloody Mission
Wu Song
1981 Chin mun bat jeung
Liu Xiao Feng zhi jue zhan qian hou
Mo jian xia qing
Xie ying wu
1980 Da hu ying lie
Qian Long huang yu san gu niang
The Convict Killer
The Tiger and the Widow
Yu chai meng
1979 Ba wan zui ren
Long hu xiong di
1978 Legenda o netopýru
Qian Long xia Yangzhou
Se yu sha ren wang
Xiao shi yi lang
Xiu hua da dao
1977 Death Promise
Hai jun tu ji dui
Jue bu di tou
Ming yue dao xue ye jian chou
Qian Long xia jiangnan
Qiao tan nu jiao wa
1976 Bei Shao lin
Chrám Shaolinu
Fei long zhan
Jiang hu zi di
Qian Long huang qi yu ji
1975 Jiu ba nu lang
Mang nu qi yuan
Qu mo nu
Xing mu shuang xing Xiang Gang tao jin ji
1974 Chuo tou zhuang yuan
Da jiao long - a.z.
Qi sheng quan wang
Yu chao
1973 Drak přichází
Hei ye guai ke
Ma lu xiao ying xiong
Shuang quan do
1972 Drak přichází
Pěst plná hněvu
1971 The Comet Strikes
Velký šéf

TV seriály

1987 Poor Man's Orange (TV seriál)
1986 Chun chi wong (TV seriál)

Dokumentární

2002 Umění akce
1992 Bruce Lee and Kung Fu Mania
1973 Li xiao long di sheng yu si

TV pořady

2005 Iron Chef America: The Series (TV pořad)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace