foto

Lukrecius Chang

  • nar. 18.5.1984 (33 let)
    Havířov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lukrecius Kišš a.k.a. Chang, pochází z města Karviná na Severní Moravě. Od čtyř let byl inspirován kazetami VHS s akčními filmy a Michaelem Jacksonem. Od té doby začal trénovat jako samouk. Postupně se dostával k hudbě (black music).

V roce 1995 poprvé prišel do klubu Casanova a seznámil se s lidmi, kteří dělají rap music (DiGaz, Master G). Přijali ho mezi sebe a začal s kariérou spolu se sestrou Tanitou. DiGaZ mu prodal první instrumentálku - Pohádka - na kterou nahrál první debutový song, který se objevil i na kompilaci RSS 2. V té době RSS začalo vystupovat před domácím publikem i v ostatních městech a dostali se i do sousedního Polska. V roce 2000 Lukrecius otevřel první street dance školu v Karviné s názvem Black Bu$$inez, která byla úspěšná na vystoupeních.

V roce 2003 školu zavřel s osobních důvodů. Momentálně trénuje, věnuje se sám sobě a zapojuje taneční prvky do rapového vystoupení. V roce 2009 si zahrál vedlejší roli ve filmu ČeskáRapublika, poté nasledovalo debutové sólo album Jedinečný, které se stalo vstupenkou do hudební branže. V roce 2010 hrál v dokumentárním snímku Šitkredit. V roce 2014 vyšlo DVD, dokumentární snímek Romové a sport (Svět bez hranic). Lukrecius Chang je také šampion v Kick-boxu ve stylu K1 Rules. V roce 2014 Vydal své další album Jedinečný vol.2.

Zdroj: Lukrecius Chang

Herecká filmografie

Filmy

2016 Kyselý dech (amatérský film)
Syn (amatérský film)
2015 Teď ne, Broskvičko (amatérský film)

Dokumentární

2016 I s rapem proti kriminalitě návrat ke zdravému rozumu
2014 Svět bez hranic. Romové a sport
2010 Šitkredit
2008 Česká RAPublika

TV pořady

2010 Romaňi luma (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Lukrecius Chang: Ani nevíš, jak ti rozumím (hudební videoklip)
2016 Lukrecius Chang: Michal Bojuj...!!! (hudební videoklip)
Lukrecius Chang: Naplnění (hudební videoklip)
Lukrecius Chang: Syn (hudební videoklip)
Lukrecius Chang: Za chyby se platí (hudební videoklip)
2015 Lukrecius Chang: Svět bez hranic/Strach (hudební videoklip)
Lukrecius Chang: Symbol (hudební videoklip)
2014 Lukrecius Chang: Asistent prevence kriminality (hudební videoklip)
Lukrecius Chang: Osud ve tvých rukou (hudební videoklip)
2011 Lukrecius Chang feat. Hugo Toxxx: Hustler (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace