Reklama

Reklama

Kyselý dech

(amatérský film)
  • USA Sour Breath
Trailer

Obsahy(1)

Sestry Červeňákovy se s nadšením pouštějí do natáčení nového hororu Kyselý Dech, což se záhy stává jejich nejhorší noční můrou. Samy se ocitají v hnisajícím světě doktora Ericha Karpiho, jehož zničená mysl touží přeměnit vše lidské v naprosté zlo. Dostává ovšem protivníka v podobě starší sestry, kterou žene msta. Vítejte zpět v dobách videopůjčoven, rychlodabingů, školních gangů a stylové módy a nechte se unášet atmosférou temných lokací, sečných zbraní, bizarních postav a poctivých ručních efektů. (Horrorwatch)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Kyselý dech“ je ukázkou toho že i v „amatérských“ podmínkách je možné natočit dobrý film, respektive film, který v sobě má dobré prvky. Že herci přehrávají/nehrají, to je jedna věc, s tím se člověk musí smířit, ale daří se filmu excelovat v jiné rovině, která je pro film také důležitá. Lukáš Bulava udělal další velmi dobrý krok na své cestě hororem a lze mu jen přát, aby měl příště i lepší scénář. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce (kamera, střih, triky, masky, hudba) nejlepší Horrorwatch film. Jsem rád, že i zde platí, že pokrok nezastavíš. Obsahově v podstatě jedna velká pocta mixující všechny správné propriety - od gore, hnusu, přes sprchovou scénu a nahá prsa až po nezbytného Indiána (on je to sice úplně nromální běloch, ale být tohle US film, tak je to Indián). Filmu jde konečně pořádně rozumět, i když zrovna zvuková postprodukce je věc, na které je ještě třeba pracovat. Ale oni se to naučí. Příběhově je to trošku slabší, ale zcela v rámci stopáže. Jsem zklamaný? Ano, protože ve filmu nehraje Barbora Kosiecová a to u mě hraničí doslova až s troufalostí! Ale jinak hodně zajímavá, svým způsobem zábavná a dobře zvládnutá nostalgická jízda. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Za znalosť žánru a nadšenie pre vec je aj 5 hviezdičiek málo, rochnil som sa v prehliadke VHSiek a tričiek Demons a Tenebrae, v ukážkach rychlodabingu a odkazoch. Niektoré gore efekty vyšli perfektne, niektoré horšie, so zvukom to bolo ešte o čosi horšie, a trošičku som si aj musel dočítať po skončení, o čom bola pointa. Samozrejme, nezrovnávam to s profesionálnou produkciou, toto je od tých najväčších fanúšikov fanúšikom, indie produkcia, a ísť a natočiť film podľa vlastných predstav je určite náročné a obdivuhodné. Na Králové videa sa už neskutočne teším. Ak by dal niekto tvorcom budget moderných sterilných CZ/ SK komédií, mohli by sa diať zázraky. Ale po celý čas som sa usmieval, odcenil občas fajnšmekerskú kameru, jednotlivé nápady, entuziazmus zúčastnených a hlavne, neskutočná fanúšikovská energia z toho doslova tryskala. Teším sa na ďalší projekt a na Králové videa, už aby to bolo. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Nedávno celý svět okouzlila pocta osmdesátkovým hororům a dobrodružným filmům Stranger Things. A Kyselý dech má podle mě stejný potenciál pokud jde o léta devadesátá. My všichni filmoví fajnšmekři si jistě pamatujeme to vzrušení, když se u nás v devadesátkách objevily první videopůjčovny, kde se člověk mohl celý den přehrabávat kopou VHSek, až konečně ulovil nějaký krásný film o zombies, na který pak s nadšením do rána koukal. Právě z této nostalgické nálady je utkán Kyselý dech a možná proto má pro mě takové kouzlo. Jistě, herci jsou strašní, efekty směšné a celé je to trochu nablblé, ale je to natočeno s takovým zápalem, s tak rozkošnou naivitou, že to připomíná filmy nové vlny. Hodnotím nadprůměrně, protože - ač to zní divně u filmu, kde se prokopávají krumpáčem hlavy a lidé jsou rozmačkáni auty - je to dílo lásky! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů u kterých mnou jímá nostalgie. Kde jsou ty časy kdy jsem i já dělal " nájezdy " na regály videopůjčoven a vybíral kterej horor to vyhraje tentokrát. Teď už k filmu. Oproti tomu co Bulava točil v začátcích je to neskutečnej pokrok v před. Stále je co zlepšovat, ale na český amatérský poměry předvádí Bulava v posledních kouscích kus pořádné práce a taky je z toho cítit nadšení. Na můj vkus se ale tenhle film bral až moc vážně ( což u Bulavy není zvykem).I přesto volím slabší 4 hvězdy. Jen tak dál. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kde se Simča vrací pro zapomenutou beta kazetu, je vidět, že Betamax rekordér je zavřený, ale když k němu Simča přijde a bere kazetu, je otevřený. (DJ Lonely)

Reklama

Reklama