foto

Sang-woo Kwon

  • nar. 5.8.1976 (42 let)
    Tedžon, provincie Jižní Čchungčchong, Jižní Korea

Biografie

Sang-u Kwon začal být znám v asijských zemích díky úspěšnému filmu MY TUTOR FRIEND (2003), ale byla to role Cha Song Joo v STAIRWAY TO HEAVEN, která jej katapultovala mezi přední korejské herce. STAIRWAY TO HEAVEN je jedno z nejpopulárnějších korejských „dramas“ v celé Asii, typické korejské drama s ukázkami hyperemocionálních extrémů a spletí různých žánrů – ironické tragédie a romantického melodramatu. Další známá role byla ve filmu ONCE UPON A TIME IN HIGH SCHOOL (2004), odehrávajícím se v 70. letech dvacátého století. Film upozorňuje na autoritativní povahu korejské společnosti v této době.

V roce 2004 hrál Kwon ve filmu LOVE SO DIVINE katolického kněze. V jednom rozhovoru se svěřil, že matka byla římskokatolického vyznání a přátelé jej přemlouvali, aby se nechal pokřtít. Díky svému hezkému, příjemnému vzhledu a fyzické kondici je Kwon považován za typický příklad „Mom-zzang“.

Kwon byl mluvčím The Face Shop (maloobchodní řetězec s kosmetickými produkty). Díky tomu vystupoval v mnoha reklamách. V roce 2008 se oženil s Tae-yeong Son a v únoru 2009 se jim narodil syn. Kwonův poslední projekt je film MORE THAN BLUE a TV drama CINDERELLA MAN. Kwon je často označován za nej-sexy muže v Korei (výška 182 cm, někdy píšou 183 cm).

Lord.Jim

Herecká filmografie

Filmy

2019 Guisoo
2018 Dubeon halkkayo
Tamjeong 2
2015 Honey Enemy
Tamjeong : deo bigining
2012 Repeat I Love You
Čínský zvěrokruh
2011 Tongjeung
2010 Pohwa sogeuro
2009 Seulpeumboda deo seulpeun iyagi
2008 Sookmyeong
2006 Cheongchoonmanhwa
Yasoo
2004 Maljukgeori janhoksa
Shinbu sueob
2003 Donggabnaegi kwaoihagi
2002 Ildan dwieo
2001 Hwasango

TV seriály

2018 Churieui yeowang sijeun 2 (TV seriál)
2017 Churieui yeowang (TV seriál)
2014 Yoohok (TV seriál)
2013 Medikeoltaptim (TV seriál)
Yawang (TV seriál)
2011 Fuju no sakura (TV seriál)
2010 Daemul (TV seriál)
2009 Sindye rella maen (TV seriál)
2007 Motdoen sarang (TV seriál)
2005 Seulpeun yeonga (TV seriál)
2003 Cheongookeui gyedan (TV seriál)
Taeyangsokeurro (TV seriál)
2002 Jigeumeun yeonaejung (TV seriál)
2001 Matissneun cheonghon (TV seriál)
Shin hwa (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace