Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijní debut režiséra Sung-su Kima - film o bezcitnosti, nemilsordnosti, násilí, sebedestrukci a touze po moci na jedné straně a emocích, očekávání a zklamání na straně druhé - jehož ústředními postavami jsou drsný detektiv Jang Do-young (Kwon Sang-woo) a inteligentní, slušný a rozvážný státní zástupce Oh Jin-woo (Yoo Ji-tae). Ti spojí své síly s cílem dostat do vězení hlavu gangu Yu Kang-jina (Sohn Byung-ho). Přes jejich úporné úsilí, nekonečné vyšetřování, má Yu početné konexe v nejvyšších politických kruzích, díky nimž se detektiv i státní zástupce ocitají v pasti, ze které není úniku. Originální název YASU znamená "příšera" - jak tvrdí představitel detektiva, v každém z nás dřímá příšera, která se probouzí ve chvíli, kdy je člověk dotlačen do vypjatých situací. A těch je ve filmu požehnaně, stejně jako zlomů a překvapení. O zábavu a napětí tudíž není nouze, skvěle vygradovaný děj vás nenechá ani chvilku v klidu a do poslední chvíle nevíte, k jakému konci to vše vlastně spěje. (Jenova)

(více)

Recenze (36)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Skvělé krimi, které je velmi našlapáno emocemi, které ke konci vrcholí čím dál více a více. Korejci zahráli na správnou strunu v tomto případě, kdy mají velmi dobře vyeskalované emoce díky matce a hudbě Kawaije Kenjiho. Tohle je snad první případ, kdy mi tak pořád naštvaný detektiv, který kolem sebe mlátí všechny a má neustálé výlevy emoci nevadil. Celkově jsem byl nadmíru spokojen a tohle bude za 80 %, jen škoda té závěrečné scény na střeše, jinak skvělé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k zaradeniu do akčného žánru, ktorý patrí k mojim najmenej obľúbeným, dlho odkladaný počin, ktorý dostáva priestor až dnes, v stave úplnej bezradnosti, kedy niet čo sledovať. Pustil som si to len z dôvodu námetu "šialeného" a inteligentného policajta, ktorí spoja svoje sily aby dolapili hlavného gangstra z Petržalky. No, a dnes som sa opäť presvedčil, že tento druh filmov skrátka nie je pre mňa, lebo keď je správanie postáv "mimo" realitu, akčné scény na úrovni pouličných ruvačiek, akoby sa tĺkla banda idiotov, tak to mi skrátka (opäť) hlava nebere. Že si hlavný predstaviteľ naskakoval na päste, jak neukojená nynfomanka na každú poskytnutú príležitosť, to ešte ako tak prežeriem, no že sa správal jak labilná "socka", to už skrátka nie. Tak isto musím skloniť hlavu pred demenciou takmer všetkých žandárov v tomto filme. (SPOILER!) To už musia byť fakt kokoti, aby pri tak vážnom prípade, sledovanom verejnosťou i médiami, niekoho mastili hlava nehlava vo "výsluchovni", keď vedia, že sú pod kamerami. Jednoducho takéto prezentovanie "reality" je z môjho pohľadu úplne z cesty .. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Docela chytrá hra se žánrovými klišé. Teda spíš ne, ale je lepší to tam vidět. Mnohem víc si potom užijete všechny ty archetypální scény, které fascinují svou nezastíranou a předimenzovanou sebeláskou. Jestli jsou Korejci v něčem mistři, tak je to vykrádání a patetičnost. Škoda těžce nemocné a umírající matky, která padne vedle. ()

predators 

všechny recenze uživatele

...možná jsem čekal pár soubojů ve stylu J. Chan nebo krimi zápletku polda-mafie alá Street Kings. Jenže mé čekání bylo marné. I po těch 120 minutách se mi nedostalo ani jednoho nebo alespoň něco málo z obou:-) Je pravdou, že herci v hlavních rolích se snaží. Sice většinou dostávají nakládačku:-), ale... toho uřvaného detektiva už jsem měl někdy plné zuby:-) To by ovšem nebylo až tak vážné, jako dost slabé story, kdy nevíte, proč a jak se některé události staly. Jak jsem již napsal výše, dával jsem Yasu šanci, ale v mých očích ji nevyužil:-( "Cigáro do koutku, si klidně dááám..." 20% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku to vyzera ako uplne obicajna akcna krimi, kde sa muzi zakona snazia dolapit nedotknutelneho mafianskeho bossa. Nic co by kazdy uz vela krat nevidel. Pomalicky sa vsak spribudajucimi minutami film sikovne rozvija a pomocou krasne prekreslenych charakterov a mnohych skvelych detailov a scen, si vas film k sebe priputa. S hrdinami skutocne nejde nesympatyzovat a zaporakov budete nenavidiet. A takto krasne spracovanych, cakajucich na standartne rozuzlenie vas film na koci doslova prevalcuje fantastickym, drsnym zaverom plnym emocii, kde sa svet zmeni na taky kde spravodlivost vykonava olovo. Tak film zaposobil na mna. Pozrite si to, a nechajte sa prevalcovat aj vy :) (9/10) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama