foto

Jane Powell

  • nar. 1.4.1929 (89 let)
    Portland, Oregon, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narozená jako Suzanne Lorraine Burce. Na počátku byla dětská hvězda Shirley Templová, která očarovala Ameriku. Tisíce rodičů chtěli mít z potomka druhou Shirley, platily dětem hodiny zpěvu, tance, herectví. Filmové společnost stejný počet uchazečů odmítaly, prorazil jen zlomek. Již jako malá zpívala a tančila. Rodiče ji platily kurzy herectví a dětské pantominy. První smlouvu s MGM získala roku 1943. MGM ale Burceovou zapůjčila jiné společnosti a tak její první film - muzikál SONG OF THE OPEN ROAD vznikl pod hlavičkou United Artists Corp. Jako čtrnáctiletá herečka zde měla několik scén s W. C. Fieldsem, který hrál sám sebe, ale měl obrovské problémy s alkoholem. Její třetí film - muzikál HOLIDAY IN MEXICOA ji vynesl mezi hvězdy. Následoval THREE DARING DAUGHTERS a A DATE WITH JUDY. Roku 1949 se setkala s prezidentem Harry S. Trumanem. Roku 1956 ji vyšla LP deska CAN'T WE BE FRIENDS, která byla překvapením. Jane, která byla vnímána jako sopranistka, zde nasadila o oktávu a půl níž. Její poslední, sedmnáctý film byl THE SANDY BOTTOM ORCHESTRA z roku 2000. Od roku 1957 byla činná v televizi, hrála v seriálech FANTASY ISLAND, LOVE BOAT a GROWING PAINS. Byla pětkrát provdána. První čtyři manželství byla rozvedena. Jejím posledním manželem byl dětský lékař, doktor Dickie Moore.

skipi

Herecká filmografie

Filmy

2000 Dirigent (TV film)
Dokonalá vražda, dokonalé město (TV film)
1999 Picture This
1985 Marie
1976 Mayday at 40,000 Feet! (TV film)
1975 Tubby the Tuba
1973 Letters, The (TV film)
Wheeler and Murdoch (TV film)
1961 Feathertop (TV film)
1959 Meet Me in St. Louis (TV film)
1958 Enchanted Island
The Female Animal
The Girl Most Likely
1957 Ruggles of Red Gap (TV film)
1955 Hit the Deck
1954 Athena
Deep in My Heart
Sedm nevěst pro sedm bratrů
1953 Small Town Girl
Three Sailors and a Girl
1951 Královská svatba
Rich, Young and Pretty
1950 Nancy Goes to Rio
Two Weeks with Love
1948 A Date with Judy
Luxury Liner
Three Daring Daughters
1946 Holiday in Mexico
1945 Delightfully Dangerous
1944 Song of the Open Road

TV seriály

2002 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Vulnerable (S04E03)
1985 Growing Pains (TV seriál)
1983 Loving (TV seriál)
1957 Alcoa Theatre (TV seriál)
Goodyear Theatre (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2004 That's Entertainment!: The Masters Behind the Musicals
2003 Broadway: The Golden Age, by the Legends Who Were There
1998 A&E Biography: Roddy McDowall - Hollywood's Best Friend (TV film)
1997 Sobbin' Women: The Making of 'Seven Brides for Seven Brothers' (TV film)
1994 The Our Gang Story - a.z.
1987 Happy 100th Birthday Hollywood (TV film)
1955 1955 Motion Picture Theatre Celebration
1949 Screen Snapshots: Motion Picture Mothers, Inc.

TV pořady

1986 Circus of the Stars #11 (TV pořad)
1985 All-Star Party for 'Dutch' Reagan (TV pořad)
1982 Night of 100 Stars (TV pořad)
1981 American Film Institute Salute to Fred Astaire, The (TV pořad)
1969 It's Your Bet (TV pořad)
1961 Password (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace