foto

Sverrir Gudnason

  • nar. 12.9.1978 (40 let)
    Lund, Malmöhus län, Švédsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sverrir Gudnason na škole studoval divadlo a poté se objevil v několika televizních seriálech a filmech – například Fröken Sverige (Miss Sweden, 2004). V roce 2007 si zahrál Tommyho Berglunda v oceňovaném seriálu Petera Birro Upp Till Kamp (How Soon Is Now?), načež dostal roli v seriálovém televizním dramatu Those in Power.

Následující rok hrál hlavní roli ve švédsko-dánské koprodukci Originál, za kterou dostal cenu pro Nejlepšího herce na Mezinárodním filmovém festivalu v Šanghaji 2009. Od roku 2009 se objevuje jako policista Pontus v sérii filmů Wallander a v posledních letech hrál zásadní role ve filmech jako Marie Kroyer (režisér Bille August, 2012) nebo Call Girl (2012).

Film Europe

Herecká filmografie

Filmy

2019 Falling
2018 Dívka v pavoučí síti
Føniks
2017 Borg/McEnroe
2016 Vážná hra
2015 Kruh
2014 Flugparken
Gentlemen
Můj takzvaný otec
2013 Láska a citróny
Valčík pro Monicu
2012 Call Girl
Marie Krøyer
Mörkt vatten
2011 Kolik je na světě brusinek?
2009 Julia
Originál
2006 První láska mé ženy
2005 Den utvalde
2004 Fröken Sverige
Som kärlek fast på riktigt!
Zoufalé ženy
2003 Köftbögen
Sprickorna i muren
2002 Suxxess
2001 Anja
Familjehemligheter
Festival
2000 Jesus lever (TV film)

TV seriály

2015 Badehotellet (TV seriál)
Sandhedens time (S02E06)
Kærlighed (S02E04)
Den store fest (S02E02)
2010 Drottningoffret (TV seriál)
Wallander (TV seriál)
Indrivaren (S02E12)
Arvet (S02E11)
Vålnaden (S02E10)
2009 183 dagar (TV seriál)
Wallander (TV seriál)
Dödsängeln (S02E09)
Skytten (S02E08)
Läckan (S02E07)
další epizody (9)
2008 Kungamordet (TV seriál)
2007 Hotell Kantarell (TV seriál)
Upp till kamp (TV seriál)
2005 Kommissionen (TV seriál)
Lasermannen (TV seriál)
2002 Stora teatern (TV seriál)
1999 Nya tider (TV seriál)
1998 Nini (TV seriál)
1996 Sexton (TV seriál)

TV pořady

1992 Gomorron (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace