foto

Armelle Deutsch

  • nar. 22.2.1979 (40 let)
    Martigues, Bouches-du-Rhône, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Francouzská herečka Armelle Deutsch se narodila v přímořském provensálském městečku Martigues poblíž Marseille a dětství prožila v nedalekém Rognacu. Původně ji více přitahovalo divadlo, již od třinácti let hrála v marseilleském divadelním souboru Astroméla. Na jihu Francie zůstala do svých osmnácti let. Poté přesídlila do Paříže, kde absolvovala herecký kurs Florent. Ve svých filmových začátcích dostala několik vedlejších rolí ve francouzských filmech, z nichž nejvýznamnějším byl snímek Francise Vebera KOndoMEDIE z roku 2001.

Přelomem byl pro ni rok 2004, kdy byla angažována do dvou hlavních rolí, v nichž ztvárnila policistky. Bylo to v komedii POLDOU NA 24 HODIN, ale především v pětidílném televizním seriálu ÉLODIE BRADFORD. Zde ztvárnila hlavní hrdinku a stala se tak jednou z nejmladších představitelek francouzských komisařek, rolí jež jsou pro francouzskou kinematografii tak typické. Je však kriminalistkou poněkud nezvyklou, její metody jsou dost zvláštní, avšak nakonec se vždy blýskne svým důvtipem a případ zázračně vyřeší. Skoro jako by byla filmovou dcerou slavného poručíka Colomba. Élodie je pro ni zatím nejznámější rolí a za závěrečnou epizodu Une femme à la mer získala roku 2007 cenu za nejlepší ženský herecký výkon na Mezinárodním filmovém festivalu televizní tvorby v Luchonu.

Po dalších rolích v méně známých filmech a televizních seriálech získává roku 2010 opět významnou roli a ztvárňuje královnu Margot v koprodukčním velkofilmu JINDŘICH IV. NAVARRSKÝ režiséra Jo Baiera. Při natáčení některých scén se objevila i v České republice. Téhož roku na festivalu Cas d’Rage byla oceněna cenou poroty za roli Mathildy v krátkometrážním snímku Yvese Levêquea SECOND VIE.

V červnu 2010 se vdala za herce Thomase Jouanneta.

Čtec

Herecká filmografie

Filmy

2018 Jacqueline Sauvage, c'était lui ou moi (TV film)
2017 Péril blanc (TV film)
2016 Entre deux mères (TV film)
2014 Couvre-feu (TV film)
Idée en l'air, Une
The Cosmopolitans (TV film)
2013 Café des veuves, Le
Chambre noire (TV film)
J'adore ma vie! (TV film)
Ma vie au grand air (TV film)
2012 Cas d'ecole 2013 (TV film)
Cent pages blanches (TV film)
Quand les poules auront des dents (TV film)
Sea, No Sex and Sun
2011 Grève des femmes, La (TV film)
Nuit du réveillon, La (TV film)
Rodinné zájmy
Životní šance
2010 Chateaubriand (TV film)
Jindřich IV. Navarrský
Vivace (TV film)
2009 Aime-moi
Barbie Girls
De bon matin
La Différence, c'est que c'est pas pareil
Seconde vie
2008 Fracassés
Ideální zeť (TV film)
Le malade imaginaire (TV film)
2007 Čas tajemství, čas lásek (TV film)
2006 Gaspard le bandit (TV film)
2005 Vive la vie
2004 Carton, Le
Deuxième chance
Poldou na 24 hodin
2003 Affaire Dominici, L' (TV film)
Drž hubu!
Tvoje ruce na mé půlce
2002 I na tebe dojde (TV film)
2001 Coeur sur la main, Le
KOndoMEDIE
Noční podnik
Sexy ptáci

TV seriály

2018 Policajtka Barbie (TV seriál)
C'est la goutte d'eau qui fait déborder le vase (S06E06)
2016 Le Secret d'Élise (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Nina (TV seriál)
Maternité (S02E07)
Profil zločinu (TV seriál)
En eaux troubles (S07E03)
2015 Le Mystère du lac (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2013 Falco - příběh poldy (TV seriál)
2009 Histoires de vies (TV seriál)
Pigale (TV seriál)
Vesnice ve Francii (TV seriál)
Rána z milosti (S02E06)
Riziko smrti (S02E05)
Tvé jméno zní židovsky (S02E04)
další epizody (5)
2008 Six angles vifs (TV seriál)
2007 Nárazové vlny (TV seriál)
2006 Nevyjasněné úmrtí (TV seriál)
2004 Elodie Bradford (TV seriál)
2003 Maigret (TV seriál)
Maigret a jasnovidka (E44)
2000 Grand patron, Le (TV seriál)
1997 Jedna a jedna je šest (TV seriál)
Vérité oblige (TV seriál)

Dokumentární

2011 Recherche a l'interieur du film
2001 Francis Veber artisan du rire: La saga Pignon

TV pořady

2006 Ce soir (ou jamais!) (TV pořad)
2003 20h10 pétantes (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace