foto

Dolly Buster

  • nar. 23.10.1969 (49 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Za svobodna se jmenovala Nora Bochníčková, jako mladá emigrovala se svými rodiči do Západního Německa (1982). Nejprve pracovala krátce pro pohraniční stráž jako německá překladatelka. Poté začala fotit a natáčet pro pornografický průmysl. Proslavila se díky jejím výrazným přednostem. V pornobranži vydržela až do roku 1997, kdy se po svatbě se svým novým manželem Josefem Baumbergerem vzdala své aktivní kariéry a začala se věnovat obchodu, režii a produkci. V roce 1994 se začala objevovat v českých médiích, v též době účinkovala také v některých německých talk show. Po ukončení své kariéry pornoherečky se snažila prorazit jako zpěvačka, herečka (Kameňák 3) nebo spisovatelka.

V roce 2004 se rozhodla kandidovat na kandidátce Nezávislé erotické iniciativy (NEI) do Evropského parlamentu. Účastnila se záměrných provokativních rozhovorů, kde urážela české politiky, na sebe upoutala pozornost odstoupením z kandidátky NEI během plánovaného sfárání do jednoho z ostravských dolů, které o několik dnů později vzala zpět. Členové její politické strany jí dali najevo, že je čas opustit politickou scénu. Později napsala knihu Dolly Buster - Já, Nora Baumbergerová, ve které psala že byla zastrašena někým, kdo si nepřál její kandidaturu.

V dnešní době nese občanské jméno Nora Baumberger, žije se svým manželem Josefem v německém Weselu a věnuje se psaní a režii.

Džef!

Herecká filmografie

Filmy

2010 Underworld Cats
2005 Kameňák 3
2004 Pudelmützen Rambos
2003 Crazy Race (TV film)
Miss Italy
2002 Extasy
2001 Busty Dolls
Welcher Mann sagt schon die Wahrheit (TV film)
2000 Taschenorgan, Das
1998 Dreams of Fetish Part 2
Polizeiruf 110 - Das Wunder von Wustermark (TV film)
1997 Dreams of Fetish 1
Hawaii Connection
1996 At the Club
Legend of Fire
Rings of Lust
San Francisco Connection
1995 Teach me Tiger
1994 Voll normaaal
1993 Dreams of Anal
1992 Black Tea

TV seriály

1999 Candy Club (TV seriál)
1998 Anrheiner, Die (TV seriál)
1995 Marys verrücktes Krankenhaus (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2011 Inventura Febia (TV seriál)
O čem sní ženy a Dolly Buster (E30)
2005 Film o filmu: Kameňák 3 (TV film)

TV pořady

2013 Což takhle dát si VIP? (TV pořad)
Heimwärts mit... (TV pořad)
2011 Návrat kráľov (TV pořad)
2010 Čápi s mákem (TV pořad)
2007 Willkommen Österreich (TV pořad)
2006 Das perfekte Profi Dinner - Spitzenköche unter sich (TV pořad)
2004 Ich bin ein Star, holt mich hier raus! (TV pořad)
Leute am Donnerstag (TV pořad)
2003 Die 10… (TV pořad) - a.z.
voll total (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
Die Karl Dall-Show (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1995 Peep! (TV pořad)
1994 Eso (TV pořad)
1993 Wa(h)re Liebe (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1990 Schmidteinander (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2010 Nightwork - Tepláky (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2002 Vienna Connection

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(32)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace