foto

Rachel Blakely

  • nar. 28.7.1968 (50 let)
    Borneo

Biografie

Rachel Leigh Blakely je herečka australské národnosti a narozena na Borneu 28. června 1968. Jako malá však neměla příliš snadné dětství - její maminka zemřela a výchovu Rachel a její mladší sestry Ruth musel převzít otec. O svém otci se dodnes herečka vyjadřuje s velkou úctou a láskou. Rodina pobývala určitou dobu v Kanadě, ale také ve Španělsku, USA, na čas i ve Skotsku. Potom se ale přestěhovala do Austrálie, která se ji tak od 12 let stala domovem (v té době spatří světlo světa  Rachelina přezdívka -  Bubba).

Austrálie tak přináší velký mezník v jejím životě. Rachel začínala jako vyhazovačka v nočním klubu, přes den pomáhala svému otci na rodinné farmě - odtud umí třeba výborně řídit traktor a další farmářské dovednosti. Během dospívání Rachel žila na dvou farmách, kde spolu se svou mladší sestrou Ruth chodila do školy. V dospělosti  dosáhla výšky 170 cm.

V průběhu života se objevilo pár mužů. Mezi její partnery patřili David Miles, Marion McKenzi, Bruce Miles a Rob Meldrum. Vzala si a také se rozvedla s hercem Peterem Craigem. Ale byl to právě on kdo ji přesvědčil, aby se zúčastnila konkurzu na modelingovou soutěž pořádanou v roce 1990 časopisem Cleo. Mezi uchazečkami z celého světa Rachel nejen že postoupila ve velké konkurenci až do finále, ale nakonec i celou soutěž vyhrála. Tím začala její kariéra modelky. Cena obsahovala kontrakt se společností Chadwick, pro niž zároveň pracoval i její budoucí herecký partner William Roger Snow, znám jako Will Snow ( ze Ztraceného světa jako. John Roxton).

Rachel se  objevila na obrazovkách v reklamě na automobily značky Nissan. Ve své domovině, Austrálii,  je známá hlavně díky roli Gaby Willisové v seriálu SOUSEDÉ (Neighbours).  Blakely  v tomto tv seriálu účinkuje po celé čtyři roky. Vidět jsme ji mohli také  v epizodách seriálu XENA (hrála zde Oddyseovu ženu Penelope), MLADÝ HERKULES (vystupuje jako Alkména).  Známější se stala až díky roli Isabelle Reedové v PŘÍBĚZÍCH Z JIŽNÍCH MOŘÍ a  Marguerite Krux ze ZTRACENÉHO SVĚTA.

Dnes Rachel žije v Sydney, natáčí druhou řadu seriálu pro děti nazvaného MORTIFIED (hraje matku hlavní hrdinky, jíž začíná cloumat puberta). V osobním životě má několik let stálého partnera - Seana Rigbyho. K seznámení došlo  při natáčení seriálu Ztracený svět, kde Sean byl jedním z kaskadérů. Jena z historek je, že Rachel neustále někam zval a ona odmítala, dokonce si šla stěžovat režisérovi, že ji pronásleduje. Nakonec to klaplo ale v lásku a partnerství. V roce 2003 se Rachel stala šťastnou matkou, narodil se ji syn, který dostal jméno Cooper Lee.

zzzw

Herecká filmografie

Filmy

2010 Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka
2003 The Turner Affair (TV film)
2002 The Lost World: Underground
Útok na Alžbětu (TV film)
2000 Absolutní Agent (TV film)
1999 The Lost World (TV film)
1998 Mladý Herkules
1997 Cesta bez návratu (TV film)
Terč
1995 Love Until
1993 The Feds: Deception (TV film)

TV seriály

2010 Námořní hlídka (TV seriál)
Ransom (S04E04)
2006 Taylor má trable (TV seriál)
2002 Ztracený svět (TV seriál)
Heart of the Storm (S03E22)
Trapped (S03E21)
Legacy (S03E20)
další epizody (14)
2001 Ztracený svět (TV seriál)
Hollow Victory (S03E08)
Dead Man's Hill (S03E07)
Fire in the Sky (S03E06)
další epizody (22)
2000 Ztracený svět (TV seriál)
The Prisoner (S02E08)
London Calling (S02E07)
Skin Deep (S02E06)
další epizody (19)
1999 Kmen (TV seriál)
Ztracený svět (TV seriál)
Creatures of the Dark (S01E11)
The Beast Within (S01E10)
Paradise Found (S01E09)
další epizody (11)
1998 Tales of the South Seas (TV seriál)
1997 Xena (TV seriál)
Odysseus (S02E19)
1985 Neighbours (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace