foto

Kirill Serebrennikov

  • nar. 7.9.1969 (48 let)
    Rostov na Donu, Rusko, Sovětský svaz
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kirill Serebrennikov (1969, Rostov na Donu, SSSR) se při studiu fyziky na univerzitě v Rostově na Donu začal věnovat divadelní režii. Svou první moskevskou inscenací hry Vasilije Sigareva Modelína (Plastilin) si získal mezinárodní renomé. Jeho televizní i divadelní hry byly opakovaně oceňovány jako nejzajímavější události sezony. Od roku 2012 je uměleckým ředitelem a od roku 2015 ředitelem význačné moskevské divadelní scény Gogol-centrum.

Už ve svém filmovém debutu Ragin (2004), který tehdy vyhrál karlovarskou sekci Na východ od Západu, se zacílil na morální východiska proměn svých hrdinů. Snímek V roli oběti (Izobražaja žertvu, 2006), stejně jako autorův poslední titul Mučedník (2016), vychází z jeho vlastní divadelní inscenace. Drama Den sv. Jiří (Jurjev děň, 2008), o operní zpěvačce, která při loučení s vlastí záhadně ztrácí syna a nachází samu sebe, získalo v Locarnu hned tři ceny.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2015 Hardcore Henry

TV seriály

2001 Rostov-papa (TV seriál)

Dokumentární

2013 Lija Achedžakova. Paradoxy maleňkoj ženščiny (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Eťud
(M)učedník
2012 Nevěra
2009 Korotkoje zamykanije
Poceluj krevetky
2008 Den v Jurjevu
2006 V roli oběti
2004 Ragin

TV seriály

2001 Rostov-papa (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace