foto

Seung-ho Yoo

  • nar. 17.8.1993 (26 let)
    Inčchon, Jižní Korea

Biografie

Korejský model a herec začínal podobně jako mnoho jiných v reklamách. Zájem o herectví v něm vzbudila maminka, která posílala jeho fotky do různých agentur. Prvotní film The Way Home z něj učinil dětskou hereckou hvězdu, neboť působil roztomile a zároveň přirozeně. Režisér Lee Jeong-Hyang se stal jeho mentorem a díky tomu se rychle naučil hrát správně. Následovalo několik dalších dětských rolí v různých filmech a seriálech, což učinilo ze Seung-ho Yu nadějného herce.

Období dětských roliček končí a Seung-ho Yu dostává roli v seriálu Master of Study (známý též jako God of Study), kde ztvárnil lajdáckého studenta, který je přinucen navštěvovat zvláštní třídu a konečně se začít učit. Seriál si získal divácký úspěch a Seung-ho Yu si vybudoval fanynkovskou základnu. Kromě toho, získal přezdívku "Little So Ji-Sub" po stejnojmenném slavném herci. Oba herci se skutečně setkali a natočili spolu videoklip, kdy Seung-ho Yu hrál mladší verzi.

Přichází další role v seriálech (Warrior Baek Dong Soo, Operation Proposal, Arang and the Magistrate) společně s jednou z hlavních rolí v kriminálním snímku Blind a Seung-ho je na roztrhání. Během roku 2012 stihl natočit tři seriály. Poslední roli ztvární v seriálu I Miss You. Během propagace seriálu, herec oznamuje svůj nástup na povinnou vojenskou službu k březnu 2013. 

Seung-ho je oblíben mezi režiséry i diváky za svůj talent a schopnost přecházet z veselých rolí do těch vážnějších. Na svůj věk zvládá ztvárnit věrohodně dospělé muže. Sám tvrdí, že herectví je pro něj prioritou. Řadí se mezi současné nejoblíbenější a zároveň nejslibnější herce mladé generace. Jeho návrat je očekáván 4.12.2014.

Hanassi

Herecká filmografie

Filmy

2016 Bongi Kimseondal
2015 Joseonmasoolsa
2011 Beullaindeu
Madangeul naon amtak
2009 4Gyoshi churi yeongyeok
Busan
2008 Seowooli boinya?
2006 Maeumee
2005 Uri seonsaengnim
2003 Don tel papa
Haepi ero keuriseumaseu
2002 Jibeuro...

TV seriály

2018 Boksooga dolawadda (TV seriál)
Naneun sarangida (TV seriál)
Peulleieo (TV seriál)
2017 Gunju : gamyeoneui juin (TV seriál)
Roboti aniya (TV seriál)
2015 Rimembeo (TV seriál)
Sangsanggoyangi (TV seriál)
2012 Arangsaddojeon (TV seriál)
Bogoshipda (TV seriál)
Pereopyojeu daejakjeon (TV seriál)
2011 Moosa Baekdongsoo (TV seriál)
2010 Gongbooeui sin (TV seriál)
2009 Minami shineyo (TV seriál)
Seonduk yeowang (TV seriál)
2007 Taewangsasingi (TV seriál)
Wangkwa na (TV seriál)
2006 Eilrieon Saem (TV seriál)
2005 Seulpeun yeonga (TV seriál)
2004 Bulmyeolui Lee Soon-shin (TV seriál)
Bumonim jeonsangseo (TV seriál)
Dan pat ppang (TV seriál)
2000 Gasigogi (TV seriál)

Host

TV pořady

2011 탑 기어 코리아 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce