foto

Soo-ae

  • nar. 25.7.1980 (38 let)
    Pusan, Jižní Korea
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Park Soo-Ae se narodila 25. července 1980 v přístavním městě Busan. Na škole běhala v atletickém týmu a po dostudování se s přáteli snažila stát zpěvačkou. Po šesti měsících úporného tréninku se skupina rozpadla, aniž by vydala nějaké album a Soo-Ae se touhy stát zpěvačkou vzdala. Sama později přiznala, že jí zpěv moc nešel.

Během této doby se dostala k hraní a v roce 2002 debutovala v dramatu The Maengs' Golden Era. V začátcích její herecké kariéry ji lidé přezdívali Soo-Ae "little Jung Yoon-Hee", kvůli podobnostem ve vzhledu s Jung Yoon-Hee, která byla známá pro její okouzlující vzhled.

Soo-Ae se po dlouhou dobu objevovala ve spoustě melodramat (např. v Once in a Summer (2006), kde si zahrála po boku Byeong-heon Lee), což ji začalo vadit a zatoužila i po jiných žánrech. To byl jeden z důvodů, proč vzala roli ženy bojující se zločincem v thrilleru Midnight FM. Dále si pak zahrála v akčním seriálu Athena: Godness of War (2010) tajnou agentku a tři roky na to v seriálu Queen of Ambition (2013) citlivou dívku, která se začne postupně měnit v bezcitnou manipulátorku.

Soo-Ae se mimo kariéru herečky také věnuje modelingu a mezi její koníčky patří plavání a tenis.

Ocenění: Sunny, Midnight FM, Love Letter, A Family, Emperor of the Sea, Maxim CF, A Thousand Days' Promise.

Mkqp

Herecká filmografie

Filmy

2018 Sangryoosahui
Simjeung
2015 Gukgadaepyo 2
2013 Gamgi
2011 Athena: Bohyně války
2010 Shimyaui FM
2009 Bulkkotcheoreom nabicheoreom
2008 Nimeun meongosae
2006 Geu hae yeoreum
2005 Naui gyeolhon wonjeonggi
2004 Gajok

TV seriály

2016 Woolijibe saneun namja (TV seriál)
2015 Gamyeon (TV seriál)
2013 Yawang (TV seriál)
2011 Cheonileui yaksook (TV seriál)
2010 Atena : jeonjaengui yeosin (TV seriál)
2007 9huimal 2aut (TV seriál)
2004 Haeshin (TV seriál)
Sawolui kiseu (TV seriál)
2003 Hoejeonmokma (TV seriál)
Robeu reteo (TV seriál)
2002 Maengganye junsungshidae (TV seriál)

TV pořady

2008 김정은의 초콜릿 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace