foto

Jevgenija Gladij

  • nar. 7.12.1982 (37 let)
    Kiev, Ukrajina, Sovětský svaz

Biografie

Její otec je slavný herec a divadelní režisér Hrigory Hladiy (rusky Grigory Gladiy). Matka Elena Krivda je herečkou kyjevského divadla „Wheel“. Vystudovala Kyjevskou národní univerzitu divadla, filmu a televize pojmenovanou po Karpenko-Kary. Působí převážně u divadla s občasnými hereckými zástupy vedlejších rolí.

V letech 2007–2009 vystupovala na půdě kyjevské divadla na Podilu, v letech 2010–2011 spolupracovala s divadlem DOC (Moskva). Od roku 2011 je herečkou činoherního divadla v Litvě (Vilnius).

Její první role byla ve filmu Advokát (2005), pak následoval film Láska na chodníku (2008) a Soudní znalci (2010), dále úspěšný film filmu Praskat (2011), pak si zahrála hlavní roli i ve filmu Usmíření (2012), a v roce 2015 hned ve dvou filmech Resident (2015) a Podělte se o své štěstí (2015). Mimo jiné již zmiňované hlavní role vystupovala jako herečka ve vedlejších rolích od roku 2004 a na svém kontě má učinkování v 55 filmech a seriálech z ukrajinské, ruské a izraelské produkce (např. film Dluh – 2007).

Jan "Yaan2" *******

Herecká filmografie

Filmy

2019 Zaboronenyj
2016 8 lučšich svidanij
2012 Iskuplenije (TV film)
2008 Papa naprokat
Papírový voják
2007 Ha-Hov
2004 Evilenko

TV seriály

2019 Na schovávanou (TV seriál)
2017 Zapovit pryncesy (TV seriál)
2015 Sladkaja žizň 2 (TV seriál)
Vljubljonnyje ženčšiny (TV seriál)
2014 Pereletnyje pticy (TV seriál)
2013 Lovuška (TV seriál)
Točka vzryva (TV seriál)
2012 Ličnaja žizn sledovatělja Saveleva (TV seriál)
Ženskij doktor (TV seriál)
2011 "Kedr" pronzajet něbo (TV seriál)
Vesna v děkabre (TV seriál)
2010 Brat za brata (TV seriál)
Susidy (TV seriál)
2009 Ochota na Vervolfa (TV seriál)
2005 Vozvraščenije Muchtara (TV seriál)
Samochod (S02E04)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky