foto

Justin Chadwick

  • nar. 1.12.1968 (48 let)
    Manchester, Lancashire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Justin Chadwick (1968, Manchester, VB) se etabloval jako úspěšný televizní režisér. Na svém kontě má epizody např. ze seriálů Byker Grove (1998) či Murder Prevention (2004) nebo z minisérie Daylight Robbery 2 (2001). Svůj zájem o kostýmní historické látky projevil už jako spoluautor projektu Shakespeare Shorts (1996), který byl jednou z jeho prvních úspěšných televizních prací. Jeho zatím největším úspěchem byl seriál Bleak House (2005), kombinující prvky historického a soudního dramatu (cena BAFTA). Jako herec se objevil např. ve filmech London Kills Me (Londýn mě zabíjí, r. Hanif Kureishi, 1991), The Hour of the Pig (Hodina prasete, r. Leslie Megahey, 1993) nebo Ztráta sexuální nevinnosti (The Loss of Sexual Innocence, r. Mike Figgis, 1998). Příští rok chystá do kin další historickou romanci, a to pod názvem Birdsong (2009).

Zdroj: MFF Karlovy Vary 2008

Režijní filmografie

Filmy

2018 Official Secrets
2017 Tulipánová horečka
2014 The Money (TV film)
2013 Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě
2011 Stolen (TV film)
2010 Prvňák
2008 Králova přízeň
1993 Family Style (TV film)

TV seriály

2005 Ponurý dům (TV seriál)
2004 Murder Prevention (TV seriál)
2003 Červené barety (TV seriál)
2002 Helen West (TV seriál)
MI5 (TV seriál)
2001 Daylight Robbery 2 (TV seriál)
2000 Life Force (TV seriál)
1999 Zvláštní oddělení (TV seriál)
1996 Shakespeare Shorts (TV seriál)
1994 Lloyds Bank Channel 4 Film Challenge (TV seriál)
1989 Byker Grove (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

1999 Ztráta sexuální nevinnosti
1995 Melvyn's Pencils
1994 Au Pair
1993 Hodina prasete
1992 Bossanova Blues
Talking to Strange Men (TV film)
1991 London Kills Me
Žije a kope (TV film)

TV seriály

1997 Gold (TV seriál)
1996 Dalziel a Pascoe (TV seriál)
Frontiers (TV seriál)
Shakespeare Shorts (TV seriál)
Tide of Life, The (TV seriál)
1995 Dangerfield (TV seriál)
Zlatá klec (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)
1990 Medics (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace