foto

Radka Coufalová

  • nar. 28.11.1978 (38 let)
    Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Radka Coufalová se narodila 28. listopadu roku 1978. Svou hereckou kariéru započala již ve druhém ročníku na gymnáziu na Komorní scéně Arena v Ostravě. Díky jejímu nadprůměrnému hereckému talentu získala v pouhých devatenácti letech Cenu Alfréda Radoka za ženský herecký výkon.

Po absolvování gymnázia Radka z vůle rodičů šla na vysokou školu. Vybrala si JAMU, kde se zaměřila na muzikálový obor. Ve stejnou dobu také začala hostovat v muzikálech, jako byl například West Side Story, kde hrála roli Čáry a jednu z tanečnic, Graziellu. Díky svému vzdělání Radka ovládá němčinu, češtinu, slovenštinu i angličtinu, proto, když se v muzikálu propracovala až k roli Marie, hrála ve třech jazycích. Vystupuje i v Muzikálech z Broadwaye, ve kterých zpívá písně jako například On My Own nebo The Phantom of the Opera.

Radka převzala roli Heleny v Snech svatojánských nocí a blýskla se jako Vypravěčka v muzikálu A. Lloyd Webera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť. Za tuto roli také získala Cenu Thálie 2006 v oboru opereta – muzikál. V tentýž rok jí navíc přidělili diváci MdB cenu Křídla za nejpopulárnější herečku roku 2006/2007.

Radka se však objevila i v televizním světě a mezi její snad nejvýraznější role patří role čarodějnice Běty v pohádce ČERTE, DRŽ SE SVÉHO KOPYTA! nebo role Báry v krátké pohádce O JENÍČKOVI A MAŘENCE.

Radka je vdaná a 13. ledna roku 2004 se jí narodil syn Matyáš. Navíc je mimo herectví nadána výtvarně, proto její díla většinou zveřejňují v časopise Dokořán.

Martin "StrYke" Mihula

Herecká filmografie

Filmy

2005 Comeback (TV film)
2000 Dřevěná Marika (TV film)
1999 O Jeníčkovi a Mařence
Pan Princ trucuje
1998 Čerte, drž se svého kopyta! (TV film)

TV seriály

2010 Cesty domů (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)

Dokumentární

2008 Tříkrálový koncert (koncert)
2003 Muzikály na cestách (TV film)

TV pořady

2007 Ceny Thálie 2006 (TV pořad)
2005 Vínečko, ne voda (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace