Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová pohádka na motivy pověstí o císaři Josefovi II. Stejně jako on i filmový císař Maxmilián (O. Vetchý) často mizí v přestrojení ze zámku, aby poznal život svých poddaných. Na jednom ze svých „výletů“ potká císařského tambora (P. Rajchert) vracejícího se z vojny. Spolu s ním prožívá četná dobrodružství. Setkají se nejen s loupežníky, ale i s lidskou hloupostí a proradností, která je málem přivede až na popraviště. Ani v této pohádce samozřejmě vedle napětí, přátelství a humoru nechybí láska, která i ty nejchmurnější vyhlídky nakonec promění v dobro. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (111)

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Nic moc, znovu tuto pohádku už vidět nemusím. Film měl rozhodně na víc. Na to, že měl film hodinu a čtvrt se v něm skoro nic nestalo. Neseděla mi ani amatérská kamera a mluvený projev. Nevím, jestli to namlouvali až dodatečně, či to není chyba jen mé kopie, ale kvalitou post-synchronů mi to připomělo porevoluční porno filmy, někdy jsem až vyprskl smíchy :). S takovými herci jako je Vetchý atd. se dalo udělat víc, pro mě velké zklamání. Vetchý, Skopeček a Goldflam dělali co mohli ale sami to neutáhli ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to nadějně, ale nakonec se z toho vyklubal takový lepší průměr. Pohádka hezká, ale děj jde hodně zprudka. Na druhou stranu Ondřej Vetchý, na toho bylo milé pokoukání a i když se mihl okamžik, kdy mi to trochu nedávalo smysl, je to přece jen pohádka. Dlouho mi unikala (čemuž se divím, ale nemůžu znát všechno), ale teď už o ní vím! ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Pohádka zcela prosta pohádkových rekvizit, ale proč ne, i když ten převod pověsti o lidovém císaři je taky trochu přitaženej za vlasy. Dost to těží z dočasné dobové popularity Petra Rajcherta, což není úplně dobře, ale naštěstí Ondřej Vetchý zachraňuje, co se dá. A v Náměšti nad Oslavou já to mám rád. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Vetchý velmi dobrý, charismatický, hudba zdařilá, rasova dcerka milá, kostými a výprava slušná.... na druhou stranu režie zmatená, kamera statická, scény nevěrohodné, nelogické. Pěkný lidský rozměr, zdařilý konec. Stejně u mě nakonec převážily mínusy - právě ten nevěrohodný rukopis dílka - po zhlédnutí jsem se dočetl, že Křístek dělá hlavně TV produkci (toto je taky) možná proto některé scény připomínaly až jevišťní představení. Já lehce sejmul, ale manželka by dala 3 a spřízněné duše daly taky převážně po 3 ;-) tak odrazuji jen velmi jemně... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým zastáncem toho, aby panovník čas od času vstal od žrádlem přeplněného stolu a zašel mezi prostý lid inkognito si vyslechnout pochvaly za svou nekonečnou práci pro blaho lidu. V tomto ohledu má císař u mne velké plus, ale na druhou stranu jsem lehce znepokojen z toho, že lidé poznávají císaře pouze podle oděvu a nikoli podle základních biometrických údajů. A přestože tahle pohádka evidentně žádnou díru do pekla neudělá, tak já se k večeru zamknu v komnatě, sním klíč a klidně si ji pustím ještě jednou. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka je natočená na motivy příběhů o císaři Josefu II., který se stejně jako císař v pohádce údajně vydával v převleku mezi prostý lid. (Matej.Krajci)
  • Pohádka byla natočena bez jediného trikového záběru. (M.B)
  • Natáčelo se na zámcích Bruntál, Náměšť nad Oslavou, Dobroslavice a zřícenině hradu Cornštejn, točilo se také ve skanzenu Rožnov pod Radhoštěm. (M.B)

Reklama

Reklama