Reklama

Reklama

Janet Jones

Janet Jones

nar. 10.01.1961 (63 let)
Bridgeton, Missouri, USA

Biografie

Janet Jones je dnes známá především jako manželka nejlepšího hokejisty historie Wayna Gretzkyho. Málokdo ale ví, že počátkem osmdesátých let byla profesionální modelkou, tanečnicí a měla nakročeno k úspěšné filmové kariéře. Nakonec však dala přednost rodině a ve filmu se objevuje už jen sporadicky.

Jako americké rodačka z města Bridgeton ve státě Missouri se od mládí věnovala tanci. Její kariéra měla raketový start, už v šestnácti letech vyhrála soutěž MISS DANCE AMERICA a zanedlouho poté se přestěhovala do Hollywoodu. Zpočátku dostávala pouze role tanečnic v hudebních filmech – např. SNOW WHITE LIVE, ANNIE nebo STAYLING ALIVE. V roce 1984 se dočkala první velké role ve snímku KLUK Z EL FLAMENGA, kde hrála přítelkyni hlavního hrdiny v podání Matta Dillona. Následoval muzikál CHORUS LINE s Michaelem Douglasem a ve snímku AMERICKÁ HYMNA hrála mladou gymnastku připravující se na Olympijské hry.

V roce 1987 se seznámila s kanadskou hokejovou hvězdou Waynem Gretzkym a její popularita dále vzrostla poté, co se objevila na titulní stránce časopisu Playboy – tento výtisk byl v celé Kanadě během tří dnů beznadějně rozprodán. V srpnu 1988 se za slavného hokejistu vdala a jejich svatba byla nazývána „Kanadský královský sňatek“. Zároveň se objevila ve své poslední velké filmové roli – jako policistka Kate v pátém díle POLICEJNÍ AKADEMIE – NASAZENÍ V MIAMI BEACH.

Od té doby se věnuje své stále se rozrůstající rodině (celkem pět dětí) a v podstatě se už jen mihla ve filmech VÍTĚZSTVÍ, TOUGH AND DEADLY, ALPHA DOG a DIRT NAP. Současně s filmovou kariérou se dále věnovala tanci a natočila několik kazet propagujících cvičení aerobiku V poslední době se zdá, že v jejích šlépějích bude pokračovat nejstarší dcera Paulina, která se v roce 2005 objevila na titulní stránce časopisu Flare a pokouší se prorazit jako modelka a příležitostní zpěvačka.

Marek "wayne99" Štětka

Herečka

Host

Pořady
1979

Dance Fever

Reklama

Reklama