Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Žiadne veľké víťazstvo v mojich očiach tento film nebol, ale ono to asi dosť súvisí s faktom, že Baseball vôbec nepozerám a celková atmosféra okolo neho mi nepripadá vôbec príťažlivá. Kedysi bol tento film ale celkom kultový a videli sme ho všetci. Podľa tunajších hodnotení by som asi aj ja po jeho vzkriesení zvýšil hodnotenie. Len tá Madonna ma nejako odrádza. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príjemne športové retro s Geenou Davis, Madonnou a nezabudnuteľným Tomom Hanksom v úlohe stále ožratého trénera to má v našich končinách ťažké. Už len z toho dôvodu, že americký národný šport sa u nás neteší takmer žiadnej popularite. Pri tejto komédii o začiatkoch ženského baseballu od Penny Marshall (Čas prebudenia, Veľký) nasnímanej Miroslavom Ondříčkom s prídelom Hansa Zimmera sa však oplatí urobiť výnimku. Svieži, milý, vtipný a občas dojímavý film, ku ktorému sa nezaškodí raz za čas vracať. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Většina kvalitních filmů se smysluplným obsahem, nejenže časem neztrácí, ale dokonce získává díky kontextu doby i něco navíc. Sleduje jak vznikla ženská baseballová liga a předsudky, kterým musely ženy čelit. Dnes ženy bojují v MMA, boxují, vzpírají, hrají hokej...ta cesta ovšem byla vcelku dlouhá a trnitá. A jsem si jistý, že právě tyto ženy dláždily cestu těm dnešním, které už snad nic v seberealizaci nebrzdí. Přitom to není tak dávno, kdy se maskulinní společnost uvolila přenechat více místa ženám v politice, nebo i ve filmu. Ženských režisérek přibylo a pokud to není na sílu, jen aby se vyhovělo kvótám, je to dobře. A díky režisérkám jako byla Penny Marshall, k tomu mohlo dojít i dříve. Velké vítězství je žánrově propletené tak dobře, že výsledkem je velký a dojemný film, který umí být stejnou měrou napínavý i zábavný. Asi nejen pro starší ročníky je ke konci velmi dojemný, což je v tomto případě poklona. Americký patos opravdu nemusím...ovšem pokud dvě hodiny sledujete skvěle napsané a natočené rodinné a sportovní drama, těžko se ubráníte dojetí, když dojdete na jeho konec. Takové filmy mám rád a o to víc potěší i výrazná česká stopa, v podobě precizní kamery Miroslava Ondříčka. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddechový snímek s dobrými herci a dobovou atmosférou. Všemu dominuje Hanksův výkon na záchodě:). Jinak tu je žen opravdu hodně, takže si kdejaký muž, i při takto nudném sportu jako je baseball, určitě najde čas "kouknout se". I já sám a to zrovna baseball neobdivuji bych se na skvělou Geenu s Madonou a dalšími docela rád koukl... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Víceméně pohodové komediální drama, ve kterém se střídají úsměvné momenty s těmi vážnějšími, a není ani tak o sportu samotném, jako spíš o ženách a emancipaci v době, kdy měla smysl. Dokazuje to i fakt, že nejsilnějším momentem filmu není žádná ze situací na hřišti, ale scéna s pošťákem. Slabinou filmu je však poněkud nevýrazný dámský mančaft, který celý z přehledem přehrál Tom Hanks, jehož postava si film krade pro sebe a je jedinou, která se z paměti nevytratí současně se závěrečnými titulky. Možná s výjimkou Megan Cavanagh, Geeny Davis a Jona Lovitze, byť ten se jen objeví, zaperlí s několika hláškami a zase zmizí. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (15)

  • Madonna pro film napsala píseň This Used To Be My Playground, jež zazní během závěrečných titulků. (hippyman)
  • V roce 2012 byl film zařazen do Národního filmového registru USA, který je součástí knihovny amerického Kongresu. (Snorlax)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama