Reklama

Reklama

André the Giant

André the Giant

nar. 19.06.1946
Grenoble, Francie

zem. 27.01.1993 (46 let)
Paříž, Île de France, Francie

Biografie

André René Roussimoff přezdívaný André the Giant byl známý francouzský wrestler a herec. Narodil se 19. května 1946 a zemřel 27. ledna 1993 na infarkt v Paříži, kde byl na otcově pohřbu. Jeho srdce pravděpodobně nezvládlo jeho obrovitou postavu. Jeho enormní vzrůst byl důsledkem nemoci zvané akromegalie, což je hormonální porucha, způsobující zvýšený růst. Díky tomu byl přezdíván jako 8. div světa a byla mu zajištěna práce v WWE.

V WWE dosáhl ohromného úspěchu a obliby u fanoušků. Byl přítelem nejznámějšího wrestlera všech dob Hulka Hogana. Vrcholem jeho kariéry byl prohraný zápas právě s Hulkem Hoganem na Wrestlemanii III.

Především díky svému gigantickému vzhledu se dotal do povědomí také filmařům, ti ho poprvé obsadili do role Bigfoota (obdoba yettiho) v seriálu THE SIX MILLION DOLLAR MAN. Dále se objevil jako obr v několika malých rolích v jiných seriálech, za zmínku stojí například THE GREATEST AMERICAN HERO. V roce 1984 si poprvé zahrál v celovečerním filmu a to v NIČITELi CONANovi kde vystoupil coby Dagoth. V roce 1987 přišla jeho největší filmová role, hrál Fezzika ve filmu THE PRINCESS BRIDE. Dále se objevil v jedné epizodě seriálu ZORRO a naposledy hrál ve filmu TRADING MOM.

Když byla v roce 1993 vytvořena síň slávy WWE André byl prvním přidaným. Jeho životem byl inspirován film MY GIANT natočen Billy Crystalem, přítelem Andrého. Ke konci svého života velmi trpěl bolestmi kvůli akromegálii a to i při natáčení svých filmů.

Lukáš "Vizmír" Jarolím

Herec

Host

Reklama

Reklama