Reklama

Reklama

Adriana Sklenaříková-Karembeu

Adriana Sklenaříková-Karembeu

nar. 17.09.1971 (52 let)
Brezno, Československo

Biografie

Adriana Karembeu, rozená Sklenaříková, slovenská modelka a herečka se narodila 17. září 1971 v Brezně v Československu. Po vzoru svoji maminky (MUDr. Zlatica Sklenaříková), se chtěla stát lékařkou. Ovšem studium nedokončila, protože přijala nabídku, která se jen tak neodmítá, a vycestovala do Paříže, kde se stala modelkou. S manželem, francouzským fotbalistou, Christianem Karembeu se seznámila při letu z Paříže do Milána v roce 1998. Oddáni spolu byli ještě téhož roku v prosinci, a 18. prosince 2012 se spolu rozvedli. Jejich manželství zůstalo bezdětné. O Adrianě je známo, že chvíli randila i s anglickým zpěvákem Mickem Hucknallem, ale po pár měsících se rozešli.

Její míry jsou přímo dokonalé: 87,5–59,5–89 cm. Adriana je vysoká 185 cm a je známa tím, že má nejdelší nohy ve světě módy. Je bývalou držitelkou Guinnessova rekordu pro nejdelší nohy mezi modelkami měřící téměř 50 palců. Pracovala pro řadu elitních návrhářů, ale nejvíce se proslavila jako Miss Wonderbra. Známou podprsenku propagovala celých pět let. Ve Spojených státech, předváděla pro Victoria Secret.

Adrianu Sklenaříkovou můžeme znát i z filmu, kde se poprvé objevila v roce 1994 ve vedlejší roli, po boku známých filmových hvězd jako Sophie Loren, Marcella Mastroianniho nebo Julie Roberts, ve filmu PRET-A-PORTER. Následovaly básníci, konkrétně jejich poslední díl JAK BÁSNÍCI NEZTRÁCEJÍ NADĚJI (2003) v roli majitelky kadeřnického salónu paní Krásné. V roce 2008 si pak zahrála roli Geriatrix ve filmu ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Jejím posledním hereckým výkonem byla role Adriany ve filmu LOV (2011) od režiséra Tominna Kelemena.

V roce 2006 byla zvolená za Nejvíce Sexy Ženu na světě v časopise FHM. V roce 2011 byla soutěžící v první řadě francouzského Dancing with the Stars.

Cucina_Rc

Herečka

Host

Reklama

Reklama