foto

Robert Maschio

  • nar. 25.8.1966 (54 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Robert Maschio sa narodil 25. augusta 1966 v New Yourku. Maschio vyrastal s tromi bratmi v Syosset, Long Island. Jeho otec je právnik v New Yourku a jeho brat Michael je spisovateľ a profesor dejepisu na South Side Hight School v Rokville Centre, New Yorku.

Navštevoval Univerzitu Columbia, kde spromoval v roku 1988. Tam ho jeho vtedajšia priateľka, herečka Lauren Graham, zblížila s herectvom. Začal vystupovať v hudobnom divadle, v hrách ako PIPPIN, ANYTHING GOES a THE MYSTERY OD EDWIN DROOD. Po vysokej študoval herectvo na Neighborhood Playhouse School of the Theatre, pod dozorom Sanforda Meisnera. Počas desiatich rokov čo pôsobil v divadle v New Yorku si spravil tiež meno Stand-Up-komika.

Neskôr sa venoval televízii a presťahoval sa do Los Angeles. Vďaka stelesneniu postavy chirurga Toddmana "Todda" Quinlanda v americkom seriály SCRUBS sa Maschio stal známy širokému publiku. Ja kamarátom Billa Lawrenca, tvorcu Scrubs a v roku 1996 mal hosťovskú úlohu v Lawrencovom SPIN CITY. V TV seriály VERONICA MARS hrá úlohu člena poroty.

Súkromne zbiera Maschio peniaze pre výskum sklerózy multiplex.

demonikus

Herecká filmografie

Filmy

2015 Posedlá láskou
2011 A Holiday Heist
Cesta do Hollywoodu
2010 Putt Putt Syndrome, The
2003 Date or Disaster

TV seriály

2015 Sběratelé kostí (TV seriál)
Naděje z paláce kouzel (S11E07)
2014 Neranditelní (TV seriál)
Danny's Boys (S01E12)
2013 Muži sobě (TV seriál)
Uncle Gibbs (S02E07)
2012 Město žen (TV seriál)
Krabí invaze (S03E05)
2010 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše díky (S09E13)
Naši drazí vůdci (S09E11)
Naše pravdivé lži (S09E10)
další epizody (6)
2009 Scrubs: Interns (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Náš opilý přítel (S09E02)
Náš první den ve škole (S09E01)
Můj poslední den 2/2 (S08E19)
další epizody (16)
2008 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje ztráta času (S07E10)
Moje mužství (S07E08)
2007 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejoblíbenější doktor (S07E06)
Moje krize identity (S07E04)
Můj největší nepřítel (S07E01)
další epizody (18)
2006 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje kafe (S06E03)
Dítě mého nejlepšího přítele a moje dítě (S06E02)
Můj zrcadlový obraz (S06E01)
další epizody (20)
2005 Veronica Mars (TV seriál)
Rozzlobená Veronika (S02E10)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje životní změny (S04E25)
Moje projížďka (S04E24)
Moje víra v lidskost (S04E23)
další epizody (11)
2004 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejlepší okamžik (S04E12)
Moje potíže se ženami (S04E10)
Moje poslední šance (S04E08)
další epizody (17)
2003 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj přítel doktor (S03E08)
Mých patnáct vteřin (S03E07)
Moje dobrá rada (S03E06)
další epizody (16)
2002 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje příšera (S02E10)
Můj první krok (S02E07)
Můj nový plášť (S02E05)
další epizody (15)
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje přezdívka (S01E10)
Mé super-ego (S01E07)
Moji dva tátové (S01E05)
další epizody (6)
Všichni starostovi muži (TV seriál)
Báječné bydlení (S05E11)
2000 Battery Park (TV seriál)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Psí odpoledne (S01E11)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky