foto

Neil Flynn

  • nar. 13.10.1960 (58 let)
    Waukegan, Illinois, USA

Biografie

Narodil se 13. listopadu 1960 v Chicagu jako dítě Irských potomků. Jeho rodina ale v Chicagu nesetrvala dlouho a přestěhovala se i s malým Neilem do Illiois, kam také Neil chodil na střední školu. Už tehdy projevoval Neil zájem o herectví a to především o komediální žánr. Se svým kamarádem Mikem tak vyhrál soutež Komediálních duetů na státní úrovni. Později na Bradleyho univerzitě v Illinois byl součástí celonárodně uznávaného debatního klubu - "Bradley University Speech Team".

Po promoci v roce 1982 se Neil vrátil do rodného Chicaga aby mohl jít za svým snem - herectvím. Nejdříve působil v divadlech Steppenwolf a Goodman, kde dostal možnost hrát i několik hlavních rolí. Později se dal i na dráhu filmovou. Ve filmu UPRCHLÍK s Harrisonem Fordem ho můžeme vidět v jedné malé roli policisty z metra. Další jeho větší filmová role byla až v roce 1999, kdy dostal cenu (NBR Award) za nejlepší skupinový herecký výkon ve dramatu MAGNOLIA.

Neila ale častěji než ve filmech můžeme vidět v seriálech. Většinou v nějákých vedlejších rolí, ale tak to mu mělo být i v roli uklízeče (JANITOR) v americké show SCRUBS, která ho ale nejvíc proslavila. Původně měl totiž hrát jen v úvodním díle, ale jelikož byl velmi populární tak se dostal i do dalších dílů. Sice nehraje vyloženě hlavní roli, ale seriál bez něj bych si osobně nedokázal představit. Jeho role je trochu negativistická, kdy s snaží hlavnímu hrdinovi Zachu Braffovi coby doktorovi znepříjemňovat jeho působení v nemocnici. Neil jako uklízeč tak v každém díle vytváří nové a nové situace tak aby JDho (Zacha Braffa) dokázal vytočit, většinou jde ale o nejvtipnější momenty z celého seriálu.

V posledních letech jsme ho mohli zahlédnout také ve filmu INDIANA JONES A KRÁLOVSTVÍ KŘIŠŤÁLOVÉ LEBKY, kde hrál agenta Smitha z FBI nebo v novém komediálním seriálu THE MIDDLE, kde si střihnul roli otce/manžela Mika, který oplývá vtipnými hláškami.

Jiří "Rozy" Rozman

Herecká filmografie

Filmy

2016 Nigel & Oscar vs. The Sasquatch
The Resurrection of Gavin Stone
2015 ImagiGARY
2009 Zataženo, občas trakaře
2008 Indiana Jones a Království křišťálové lebky
2007 Sex 100+1
2006 Soví houkání
2004 Protivný sprostý holky
Zprávař: Příběh Rona Burgundyho
2003 Brainwarp
2002 Vánoční příběh (TV film)
2000 Pokušení
1999 Magnolia
1997 Sám doma 3
1996 Panu učiteli s láskou 2 (TV film)
Řetězová reakce
1994 Plot mezi světy
Trable prcka Binka
1993 Objev roku
Uprchlík
1989 První liga

TV seriály

2019 Abby's (TV seriál)
The Fish (E10)
Rosie's Band (E09)
Backup (E08)
další epizody (10)
2018 Průměrňákovi (TV seriál)
A Heck of a Ride (2) (S09E24)
A Heck of a Ride (1) (S09E23)
Split Decision (S09E22)
další epizody (14)
2017 Průměrňákovi (TV seriál)
The Christmas Miracle (S09E10)
The 200th (S09E09)
Eyes Wide Open (S09E08)
další epizody (24)
2016 Průměrňákovi (TV seriál)
Až moc veselé Vánoce (S08E09)
Velký pád (S08E08)
Kdo to nemluví? (S08E07)
další epizody (23)
2015 Neranditelní (TV seriál)
A Live Show Walks Into a Bar, Part 2 (S02E08)
A Live Show Walks Into a Bar, Part 1 (S02E07)
Průměrňákovi (TV seriál)
Ne tak klidné Vánoce (S07E10)
Mítink (S07E09)
Díkůvzdání VII (S07E08)
další epizody (25)
2014 Průměrňákovi (TV seriál)
Vánoční mez (S06E09)
Den otevřených dveří (S06E08)
Díkůvzdání VI (S06E07)
další epizody (24)
2013 Bobovy burgery (TV seriál)
O.T. The Outside Toilet (S03E15)
Průměrňákovi (TV seriál)
Vánoční stromek (S05E09)
Polibek (S05E08)
Díkůvzdání V (S05E07)
další epizody (23)
2012 Průměrňákovi (TV seriál)
Dvacáté výročí (S04E10)
Vánoční sleva (S04E09)
Díkůvzdání IV (S04E08)
další epizody (23)
2011 Průměrňákovi (TV seriál)
Vánoční dárek (S03E11)
Díkůvzdání III (S03E10)
Divadelní hra (S03E09)
další epizody (25)
2010 Průměrňákovi (TV seriál)
Skromné vánoce (S02E10)
Díkůvzdání II (S02E09)
Povinnosti (S02E08)
další epizody (24)
2009 Průměrňákovi (TV seriál)
Vánoce (S01E10)
Sourozenci (S01E09)
Díkůvzdání (S01E08)
další epizody (10)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Náš první den ve škole (S09E01)
Můj poslední den 2/2 (S08E19)
Můj poslední den 1/2 (S08E18)
další epizody (20)
2008 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje princezna (S07E11)
Moje ztráta času (S07E10)
Moje klika (S07E09)
další epizody (5)
2007 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejoblíbenější doktor (S07E06)
Moje rostoucí bolesti (S07E05)
Moje krize identity (S07E04)
další epizody (25)
2006 My Boys (TV seriál)
Joey (TV seriál)
Joey a svatba (S02E22)
Joey drží palce (S02E21)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje kafe (S06E03)
Dítě mého nejlepšího přítele a moje dítě (S06E02)
Můj zrcadlový obraz (S06E01)
další epizody (27)
2005 Láska, s.r.o. (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje životní změny (S04E25)
Moje projížďka (S04E24)
Moje víra v lidskost (S04E23)
další epizody (13)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Arlen City Bomber (S09E10)
2004 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejlepší okamžik (S04E12)
Můj jednorožec (S04E11)
Moje potíže se ženami (S04E10)
další epizody (25)
Smallville (TV seriál)
Odpuštění (S03E21)
2003 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Mé nemravné tajemství (S03E09)
Můj přítel doktor (S03E08)
Mých patnáct vteřin (S03E07)
další epizody (21)
Smallville (TV seriál)
Duch (S02E21)
2002 Clone High (TV seriál)
Kim Possible (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje příšera (S02E10)
Můj šťastný den (S02E09)
Můj sladký život (S02E08)
další epizody (23)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Krize identity (S02E13)
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj soukromý Ježíš (S01E11)
Moje přezdívka (S01E10)
Můj den volna (S01E09)
další epizody (11)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Buzz Lightyear of Star Command (TV seriál)
Policejní okrsek (TV seriál)
Then Came You (TV seriál)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
The Norm Show (TV seriál)
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Zkušenosti, loajalita, pracovitost (S02E03)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Vigilance and Care (S06E04)
1997 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Summer of George (S08E22)
1996 Předčasné vydání (TV seriál)
Pilot (S01E01)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Kancelářská krysa (TV seriál)
1994 Ellen (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1989 Doogie Howser, M.D. (TV seriál)
Pilot (S01E01)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
Sable (TV seriál)
Četa v akci (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace