foto

Lene Maria Christensen

  • nar. 10.4.1972 (45 let)
    Hillerød, Dánsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lena Maria Christensen, známá dánská herečka se narodila 10. dubna roku 1972. V roce 1999 vystudovala Statens Teaterskole ( Národní škola divadla). Zpočátku vystupovala pouze v seriálech a nebylo o ni moc vidět. Výrazně se o ní začalo mluvit až v roce 2004 když si zahrála v dánském dramatu BRATŘI (2004). Tento film získal mnoho ocenění a dostal se do celého světa. Poté si zahrála v komedii NYNNE (2005). Největšího uspěchu a slávy získala filmem UKRUTNĚ ŠŤASTNI (2008) který sklidil obrovský úspěch. Za roli v tomto filmu získala cenu Dánské filmové akademie.

morgos

Herecká filmografie

Filmy

2017 Den bedste mand
Zabijáci z maloměsta
2015 Sommeren '92
2014 Kartellet
2013 Nordvest
2012 Marie Krøyer
Téměř dokonalý
2010 En familie
2008 Ukrutně šťastni
2007 Zlato z Valhally
2006 Fidibus
Offscreen
2005 Nynne
Store planer!
Udenfor verden
2004 Bratři
2003 Starý, nový, půjčený a modrý
2002 Halalabad Blues

TV seriály

2014 Dědictví (TV seriál)
2012 Dicte (TV seriál)
Vánoční hvězda (TV seriál)
2009 Lulu & Leon (TV seriál)
2008 Deroute (TV seriál)
2005 Jul i Valhal (TV seriál)
2003 Forsvar (TV seriál)
2001 De udvalgte (TV seriál)
Langt fra Las Vegas (TV seriál)
2000 Hotellet (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace