Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (98)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nehraj si s ohněm nebo se spálíš, popř. oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. I tak by se dal metaforicky popsat tenhle film, kterej diváka přenáší do severských zemí, kde nám ukazje drsnou tvář organizovaného zločinu. A věřím, že na podobným principu to funguje i v reálu - zlodějíček z chudé rodiny přičuchne k větším penězům a dostane příležitost si vydělat víc za cenu, že se spolčí s jedním z místních gangů. A ještě do toho zatáhne svýho bráchu. No a ono to přináší víc starostí než radostí, takže je potřeba se pořádně ohlížet přes rameno, jestli za váma náhodou někdo nestojí, aby srovnal účty. Syrově vyhlížející snímek, tak jak severští tvůrci mají ve zvyku, "pěkně" ukazuje, jak to v také branži chodí. A že to není procházka růžovým sadem, to ví asi všichni. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jak já tyhle reálie nemám ráda! Domy ošklivé, všude samá cihla, keře holé, počasí pod psa, matka dvou skoro dospělých synů a malé holčičky je tak trochu šmudla, která má byt zaneřáděný ptákovinama že máte dojem že sklad veteše je vlastně útulná klícka, a o kousek dál vesele krade gang arabášů, pro které občas starší synek provede nějakou najmutou zlodějničku, po jejímž odevzdání ho stejně arabáši ošidí a mladší brácha na to kouká, to je bída, ten život.Jenže o kousek dál, ve velkém domě, tam je jiný level, tam je banda z Kavkazu, šéf není ořezávatko, vousy má, skobovitý nos také, střílí jako profík z Čečny a Glock je jeho věrný přítel a parta jeho gorilek nejsou zrovna žádná neviňátka. A je tu dilema pro koho makat? Do normální práce se nám evidentně nechce, tak se vetřeme tím lepším, když se uvedeme, na jejich párty se hérák snáší jako sníh, ruličku si vyrobíme. Jo, vlastně jsem chtěla říct, že o tohle fakt syrové drama se sociálním průšvihem severu, kde imigranti začínají vládnout a blonďatého domorodce aby jeden pohledal , tak o to jsem fakt nestála, ale když jsem to jednou dala, tak za skvělou režii a perfektní herecké výkony ty čtyři hvězdičky dát musím, jinak bych se nemohla na sebe ani podívat. Ach jo. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaná dánská gangsteřina. Film nepřináší nic mimořádného, ale je koukatelný hlavně kvůli svým pěkným protagonistům: je tu 20letý Gustav Dyekjær Giese (hlavní postava zloděj Casper), 18letý Oscar Dyekjær Giese (Casperův mladší bratr Andy) a třeba Dulfi Al-Jabouri (Arab Jamal). ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak jako skuteční zločinci nejsou nonšalantní kmotři s psími dečkami, ale agresivní neřádi profitující na utrpení a bezmoci ostatních, stejně tak je Northwest uvěřitelná gangsterka bez romantické nadstavby. Popisuje mimo jiné způsob, jak se z obyčejného bytaře velmi lehce státi vrahem. Nevyhnutelnost radikálního řešení nasatlých problémů a zároveň neschopnost se z podsvětí jakkoli vymanit, to je pro malou kriminální rybu přece jenom velký sousto. Nezbývá než chudáku Casperovi držet palce, aby se z něj na konci filmu nestal stejnojmenný animovaný duch. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CASPERE, TY JSI ZLODĚJ, DOBREJ ZLODĚJ. TAK SE TOHO DRŽ.“... /// Ovšem jednoho dne Casper zjistí, že Arab je sviňa a začne makat pro ,,Rusa“. Rázem si žijem jako v pohádce, práce je nám koníčkem … ale nenasere se (čirou náhodou) Jamal? … Trochu Bony a klid, trochu gangsterka, ale hlavně film o hloupém mládí, který většinou nestihne nasbírat dostatek zkušeností k tomu, aby přežilo ve světě jasně danejch a vymezenejch pravidel. Seversky syrově podanej příběh, bez zbytečnejch kudrlinek, ale taky bez něčeho nevočekávanýho. Prostě o kusu života, s lehkým naťuknutím zákulisí gangů. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se do práce a váhám mezi Arabem a Rusem. 2.) Českej ,,Můj brácha má prima bráchu“ je hovadina. Takhle to totiž v kapitalismu nefunguje! 3.) Thx za titule ,,soan47“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama