foto

Claudia Lee

  • nar. 20.6.1996 (24 let)
    Lafayette, Indiana, USA

Biografie

Claudia Lee, celým jménem Claudia Lee Mirkowski, pod kterým tato herečka, zpěvačka, skladatelka a tanečnice vystupovala v počátcích své kariéry, má polské předky. Její rodiče se jmenují Klaudius a Denise Mirkowski. V dětství se na vlastní žádost dokonce učila polsky. Ona už má ovšem americkou státní příslušnost a v USA se také narodila.

Claudia chtěla být herečkou už od dětství. Rodiče ji v těchto ambicích podporovali. Zapsali ji do tanečních kurzů a nechali vystudovat uměleckou školu (School of Creative and Performing Arts). V lednu roku 2010 se dokonce celá rodina přestěhovala do Hollywoodu. Claudia měla štěstí, protože hned první týden dostala hereckou příležitost, i když jen v reklamě. Brzo na to hrála v krátkém filmu Circus Girl.

Průlom v kariéře nastal díky různým TV seriálům, které začaly dobrodružnými komediemi na pokračování – Zeke a Luther (od r. 2009) a Doktorka z Dixie (od r. 2011), díky kterým vstoupila do povědomí diváků. Pak už šla z role do role, alespoň co se TV seriálů týče.

První filmovou roli měla v akční komedii Kick-Ass 2 v roce 2013. Hlavní postavu si zahrála o dva roky později v hororu The Girl in the Photographs, kde představovala pokladní Colleen, kterou začnou obtěžovat zvrácené fotografie a zájem nebezpečného psychopata. Od té doby hrála v dalších filmech, a to v žánru komedie a horor. 

Kromě hraní je uznávaná jako country zpěvačka, první debutové album „Her Right Now“ jí vyšlo v roce 2012. Navíc se věnuje tanci. Claudia měří 168 cm, má hnědé oči a blond vlasy. Chodí s americkým hercem Jaysonem Blairem.

MIMI.kry

Herecká filmografie

Filmy

2018 Haunting on Fraternity Row
Paved New World
2017 The Outcasts
2015 The Girl in the Photographs
2013 Kick-Ass 2

TV seriály

2018 Vzhůru ke hvězdám (TV seriál)
The Good, the Bad and the Crazy (S02E10)
Full Mental Jacket (S02E09)
Look Who's Stalking (S02E08)
další epizody (8)
2017 In the Vault (TV seriál)
Karlis (S01E08)
Valentina (S01E07)
Chris (S01E06)
další epizody (8)
2015 Doktorka z Dixie (TV seriál)
Bluebell (S04E10)
Šedesát jedna svíček (S04E08)
Pěkně mastný účet (S04E07)
další epizody (4)
2014 Riley ve velkém světě (TV seriál)
Táta Jack (TV seriál)
Doktorka z Dixie (TV seriál)
Cedule (S03E21)
Zpátky v sedle (S03E18)
Návrat ztracené dcery (S03E14)
2013 Doktorka z Dixie (TV seriál)
Opět na cestách (S02E22)
Život jde dál (S02E21)
Polibek (S02E19)
další epizody (8)
2012 Doktorka z Dixie (TV seriál)
Jiskření (S02E09)
Zlomená srdce (S02E08)
Děsný souboj (S02E06)
další epizody (12)
2011 Doktorka z Dixie (TV seriál)
Vánoční soutěž krásy (S01E10)
Vše odpuštěno (S01E06)
2009 Zeke a Luther (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
2009 Actors Entertainment (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky