foto

Gary Winick

  • nar. 31.3.1961
    New York City, New York, USA
  • zem. 27.2.2011 (49 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Gary Winick má na svém kontě filmy Curfew (1989), Out of the Rain (1991) s Bridget Fondovou, Sweet Nothing (1996) s Mirou Sorvinovou, The Tic Code (1998) s Polly Draperovou a Gregory Hinesem a Sam the Man (2000). Jako producent je podepsán například pod filmy Punk (1986), Sweet Nothing (1996), Women in Film (2001), Tape (2001), Chelsea Walls (2001), Wake Up and Smell the Coffee (2001) nebo Personal Velocity: Three Portraits (2002). Za film Tadpole (Cucák) získal Cenu za nejlepší režii na MFF Sundance v roce 2002.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2010 Dopisy pro Julii
2009 Válka nevěst
2006 Šarlotina pavučinka
2004 Přes noc třicítkou
2001 Sam the Man
2000 Cucák
1999 The Tic Code
1995 Sladké nic
1991 Město v dešti
1989 Zlá půlnoc

TV seriály

2008 Džungle rtěnek (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Dokumentární

2010 Letters to Juliet: The Making of in Italia
2001 Anatomy of a Scene (TV seriál)
1992 HBO First Look (TV seriál)

Fanoušci tvůrce