Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Na Dopisy pro Julii začnete zapomínat tak deset minut po skončení filmu. Musela bych totiž dlouho vzpomínat na film, který nedokáže překvapit ani v jediné scéně. Hezky se na to kouká, když si s děvčaty chcte užít večer s barvením nehtů, ale nic víc nečekejte. Většina dnešních romantických filmů dokáže zaujmout alespoň vedlejšími postavami (hláškař nebo promiskuitní kamarádka) nebo sympatickým ústředním párem. Dopisy pro Julii mají jenom okouzlující prostředí letní Itálie. To už ale dnes není ani na průměr. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Predvidatelna, presladena alebo kycovita romantarna. Asi takto by sa dal zhrnut tento filmik a ja som naozaj ocakaval aj podla traileru nudnu blbost, ale naopak prekvapilo ma to. Prva polhodinka sa trosku pomalsie a nudne rozbiehala, ale hned ako prisli na scenu vnuk Charlie s Claire, ktora zacala hladat uz 50 rokov stratenu lasku ma ten dej celkom zacal zaujimat a hned som aj predvidal, ako by to asi mohlo skoncit. Lenze nech uz je to akokolvek v uvodzovkach "rozpravkove", pacilo sa mi to, pretoze to bolo velmi prijemne natocene a z mojho pohladu nemusi vsetko koncit negativne podla nasho realneho zivota, aby som mohol dat filmu vyssie hodnotenie. Preto 80%. ________ Amanda Seyfried - (Sophie) +++ Gael García Bernal - (Victor) +++ Vanessa Redgrave - (Claire) +++ Christopher Egan - (Charlie) +++ Franco Nero - (Lorenzo Bartolini) +++ Oliver Platt - (Bobby - New Yorker Magazine) +++ Produkcia: Ellen Barkin +++ ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádková romance v překrásném prostředí italské Verony. Chytlavá v obou ústředních dějových liniích, avšak s opravdovou sílou jen v jedné. Amanda Seyfried je kouzelná, to bez debat, ale dějová linie o hledání dávné lásky mě chytla mnohem více - především díky velice procítěnému hereckému výkonu Vanessy Redgrave. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zamilované, šťastné, slunečné × laciné, předvídatelné, nijak herecky ani dějově vyčnívající, stereotypní. Klasický romanťák v krásné slunné Itálii. Jak to celé skončí je nám jasné hned po prvních několika minutách. Co na plat, i přesto jsem si párkrát pobrečela, holt ženská. Děj byl natolik prostý, že nedovoloval jakékoliv herecké maxima. Neberu v potaz fakt, že všichni Italové umí plyně hovořit anglicky, prostě pohádka. Film je to pohodový, a svým šťastným koncem možná i pozitivní. ..teda ta Itálie, asi tam vyrazím.. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Další americká romatická rádoby komedie. Film nenabízí nic nového, jen klasické americké klišé, bez špetky humoru...Konec filmu je předvídatelný hned po prvních pár minutách. Tvůrci sice možná měli snahu, vymyslet poutavý příběh a úvodní téma Juliiných dopisů je vcelku povedené, ale v celkovém dojmu, je to naprosto obyčejné. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Auto, ktorým sa vo väčšine filmu prepravovalo ústredné trio, je talianska Lancia Delta. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)
  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama