Reklama

Reklama

Ošklivka Betty

(seriál)
  • Česko Ošklivá Betty (více)
USA, (2006–2010), 60 h 35 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Silvio Horta

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

America Ferrera, Eric Mabius, Tony Plana, Ana Ortiz, Becki Newton, Michael Urie, Mark Indelicato, Vanessa Williams, Judith Light, Ashley Jensen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(85)

Obsahy(1)

Ve světě špičkové módy je image vším. Oblečení, které se určitou dobu zrovna nosí, může být za pár týdnů absolutně nemoderní. Jedinými stálicemi v tomto uspěchaném světě jsou superštíhlé krásky, které tyto oděvy oblékají. Může do této společnosti vůbec zapadnout úplně obyčejná dívka, mírně baculatá a tak trochu nezajímavá? Možná ano. Nebo alespoň Betty Suarez se o to snaží ze všech sil. Je to bystrá, pracovitá a svým způsobem i roztomilá mladá žena a právě svým kladným přístupem k práci si později získává respekt u kolegů i samotného syna magnáta módního časopisu s názvem „Mode“.

V americkém seriále inspirovaném kolumbijskou telenovelou „Yo Soy Betty La Fea“ září například America Ferrera (Sesterstvo putovních kalhot) v hlavní roli Betty nebo Rebecca Romijn (X-Men) jako Alexis. (delaware)

(více)

Recenze (61)

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

Očividně většina z přítomných vůbec nepochopila, o čem seriál je. Stačí se jen mrknout na rozdíl v hodnocení jiných zemí. Ugly Betty se ani zdaleka nepodobá té známé telenovele a už vůbec ne tomu výplachu mozku, co byli schopni vymyslet našinci. Seriál právě tyto telenovely paroduje a nebere se téměř vůbec vážně, navíc je tak úžasně vtipnej a postavy si zamilujete snad všechny. Nikdy jsem to neviděl se žádným dabingem, tak nemůžu říct, jak ty vtipy vyzní u nás, ale myslím, že v dnešní době už se většina raději dívá v originálním znění. Seriál si rozhodně zaslouží nejméně tak 60-70procent. Když se chci pořádně a od srdce zasmát, pustím si Betty. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Tento seriál sa mi páči - už len kvôli ukážkam z telenovely so Salmou Hayek v prvých dieloch:-) Niekedy sa rehocem, až si aj sama sebe pripadám hlučná, niekedy je to napínavé ako koniec 1. série Prison Break a niekedy som dokonca dojatá. Také široké spektrum emócií, aké ponúka tento seriál, tu ešte asi nebolo. Navyše (a je to dosť prekvapivé) okrem tradičných intríg a patálií (a tie tiež stoja za to!) ponúka aj celkom blízky pohľad do duší hlavných postáv, a tak aj záporáci získavajú ľudský rozmer. Zvyčajne majú seriály časom tendenciu strácať pôvodný lesk originality, ale Ugly Betty stále len získava. Pod pláštikom blbých fórkov a prvkov paródie sa totiž skrýva fakt kvalitný seriál. ()

Reklama

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý sa mi ani trochu nepáčil, humorom to tiež nebolo moje café. Naozaj tieto moderné veci niekedy nechápem, naozaj nechápem, tvorcovia asi nikdy nevideli dobrý seriál, či film, lebo toto je komerčná hlúposť na pozdvihnutie sebavedomia škaredých ľudí, aby stále nepozerali len na tých pekných hercov. Ja sa tiež nepovažujem za krásavca, ale z tohto sa mi takpovediac zdvíhal žalúdok. Scenárovo hrozné, príbehmi, dejovo, dialógmi, skrátka všetkým ma to odpudzovalo, moju chuť k novodobým seriálom musel zachraňovať Charlie Sheen v seriály Dva a pol chlapa, inak by som na ne, na dlhý čas asi zanevrel, lebo by som mal pocit, že už nevedia, čo urobiť a tak zlátavajú hlúposti. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Pokud v této "Ošklivce" budete hledat originál, tak nejspíš odejdete s pláčem. Tato Betty není ze vztahů ustrašená nesebevědomá žena, ale prostě jen ženská, co se věčně šíleně oblíká a měla by změnit účes (i když chlapi na ni letí :-). Neříkám, že seriál sleduju od prvního dílu do posledního, ale když se kouknu, tak se většinou dobře pobavím. A to je fajn! ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Já vim, že je to hovadina... Originál jsem nikdy neviděla a asi ani nehodlám, ale tohle se mi asi zařadí do kategorie guilty pleasure... Dělám podobnou práci jako ona a občas jsem ztracená... A tohle je tak jednoduchý, že můžu prostě vypnout mozek a koukat... Myslím, že si absurditu plně uvědomují i tvůrci a sáhli i k parodii... Telenovela, kterou sleduje otec v TV je prostě výborná! A překvapivě se v tom objevuje spousta známých tváří a jmen a Salma Hayek jako producent (i jako herečka)... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Perlový náhrdelník, ktorý má Betty, je replikou slávneho náhrdelníka, ktorý nosila Anne Boleyn, matka Alžbety I. (m.a.t.o.)
  • Fashion TV, o ktorej niekoľkokrát v seriáli padne zmienka je odkaz na rovnomennú televíznu stanicu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama