foto

Nikol Fischerová

  • nar. 22.4.1977 (41 let)
    Třebíč, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Česká zpěvačka ale i herečka Nikol Fischerová se narodila ve městě Třebíč na Vysočině. Vyrůstala však v městě s hornickou historii, středočeské Příbrami. Zde od sedmé třídy chodila do dramatického kroužku Jarmily Kolářové, k níž si vybudovala blízký vztah. Ta ji rovněž připravila na zkoušky na hereckou školu. V devatenácti letech začala studovat Janáčkovu akademii múzických umění (JAMU) v Brně.

Jednou z jejich prvních hereckých roli byla Lulu v seriálu České televize Četnické humoresky, kterou ztvárnila ve dvojdílu Doktor Smrt. Do tohoto seriálu se vrátila rolí Gerdy v zatím posledním díle s názvem Epilog v roce 2007. Epizodně se objevila v drobných rolích seriálů jako například Redakce (2004), Soukromé pasti (2008) a Přešlapy (2009). Větší roli pouliční holky získala ve filmu Odborný dohled nad východem Slunce (2014), jehož režisér Pavel Gröbl obdržel  za tento film cenu Trilobit Beroun 2014. Objevila se i v pokračovaní tohoto filmu Odborný dohled nad výkladem snu (2018).

Nikol Fischerová si vybudovala i dobrou pěveckou a hudební kariéru. Spolu s houslistkou přezdívanou HeleN vytvořily hudební duo, které si získalo úspěch pravidelnými koncerty. Rovněž moderovala přes šest let pořad Českého rozhlasu zaměřený na vědu Leonardo. Podařilo se jí prosadit i na prknech pražských divadel.

 V roce 2017 po letech přípravy úspěšně splnila zkoušky u policie a stala se příslušnici odboru ochrany budov státního významu Policie České republiky. Nicméně svoji uměleckou, pěveckou i hereckou dráhu neukončila. Umožňuje jí to směnný režim služeb s dny volna. Z již ukončeného vztahu má dceru Barboru narozenou na začátku tisíciletí.

Jiří "Ampi" Amler

Herecká filmografie

Filmy

2018 Návrat
Odborný dohled nad výkladem snu
2014 Odborný dohled nad východem Slunce
2008 Pachuť (studentský film)
2007 Miluješ mě? (studentský film)
2001 Podzimní návrat

TV seriály

2016 Atentát (TV seriál)
Svědectví za mřížemi (E12)
2010 Přešlapy (TV seriál)
To nebylo v plánu (S03E06)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
Tatínkova holčička (S01E07)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Epilog (S03E13)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Doktor Smrt I (S02E08)

Dokumentární

2018 Princezny na export (TV film) - vyp.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace