foto

Simmone Mackinnon

  • nar. 19.3.1973 (46 let)
    Mount Isa, Queensland, Austrálie

Biografie

Simmone Jade MacKinnon se narodila 19. března 1973 v Mount Isa (Queensland) v Austrálii. Má sestru Kym a mladšího bratra Roba, který byl shodou okolností i kameramanem McLeodových dcer, kde Simmone hrála. 

Svou hereckou kariéru započala v roce 1988. Poprvé se objevila v celovečerním filmu SOMETHING ABOUT LOVE (1988), kde si zahrála terapeutku, o rok později se objevila v legendárním americkém TV seriálu POBŘEŽNÍ HLÍDKA (1989) v roli Allie Reese. V roce 1996 pak následovaly další dva filmy DATING THE ENEMY, role asistentky doktora a DUST OFF THE WINGS, role Mel. Od roku 1997 se objevuje v sérii sci-fi TV seriálu VLÁDCI KOUZEL 2: ZEMĚ DRAČÍHO PÁNA.

V poslední době je Simmone známá především ze seriálu MCLEODOVY DCERY (2001) a z role N´kary (Ildico) z dvoudílného historického filmu ATTILA (2001). V roce 2003 se, po boku Stevena Seagala, objevila v akčním filmu BESTIE.

V roce 2007 a 2009 získala Logie Award  za nejpopulárnější ženský talent a za nejoblíbenější herečku. 

Simmone má s partnerem Dominicem Jamesem syna Madigana Jamese MacKinnona, který se shodou okolností narodil též 19. března jako sama Simmone, roku 2010. Herečka je také známou milovnicí psů. Byla rovněž jmenována superhrdinkou RSPCA za lásku, úctu a podporu všech zvířat. V současné době má Australského honáckého psa jménem Maha Kala a teriéra Miyagi.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2006 Submission
2003 Attack
Bestie (TV film)
2002 Python 2
2001 Attila (TV film)
1997 Dust Off the Wings
1996 Kdo jsem?

TV seriály

2004 McLeodovy dcery (TV seriál)
Když létají jiskry (S04E07)
Náhoda (S04E06)
Velká očekávání (S04E05)
další epizody (7)
2003 McLeodovy dcery (TV seriál)
Rozruch (S03E30)
Navěky sbohem (S03E29)
Bílá, barva smrti (S03E28)
další epizody (4)
1999 Ztracený svět (TV seriál)
Nectar (S01E04)
1998 All Saints (TV seriál)
1997 Vládci kouzel 2: Země dračího pána (TV seriál)
1996 Vodní krysy (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace