foto

Geun-seok Jang

  • nar. 4.8.1987 (31 let)
    Danyang County, provincie Severní Čchungčchong, Jižní Korea
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jang Geun-seok se narodil ve znamení Lva 4. srpna 1987 v Danyang Country na severu Jižní Koreje jako jedináček. Ve věku pěti let se začal věnovat modelingu, v deseti letech debutoval v sitcomu HAENGBOKEUL PABMODA a od té doby se věnuje herectví.

Na střední škole si oblíbil japonskou hudbu, například rockové L'Arc-en-Ciel a díky tomu se nadchl pro japonštinu a začal ji studovat jako samouk. Protože se s tím však nespokojil, nastoupil na školu na Novém Zélandě, kde se mimo japonštiny učil i anglicky a Nový Zéland si oblíbil, takže zde chtěl pokračovat ve studiích. Do Koreje by se možná nevrátil tak brzy, kdyby mu nepřišla nabídka k účinkování v populárním seriálu NONSTOP 4 (2003-2004), kde se mimo jiné objevili např. známí herci Bin Hyeon nebo Lee Jun-gi. Se svým výkonem však nebyl spokojený a rozhodl se pečlivě se připravovat, aby se stal dobrým hercem, a své umění mohl předvést v seriálu LOVERS IN PRAGUE, který se záhy stal hitem.

Od té doby se objevil v několika filmech a seriálech, které ho činí stále populárnějším. Jedná se např. o filmy JEULGEOUN INSAENG (2007), kde za roli rockera získal ocenění jako Best New Actor, anebo AGIWA NA (2008) s Jang Geun-seokem v roli mladíka, který nalezne nemluvně a musí se o něj postarat. Ze seriálů bylo zatím nejúspěšnější YOU’RE BEAUTIFUL (2009), kde Jung opět získal roli hudebníka, což si o rok později vyzkoušel i v seriálu MAERINEUN OEBAKJOONG, který nezískal nejlepší ohlasy, nicméně Jang Geun-seok byl společně s herečkou Mun Geun-Yeong označen za nejkrásnější seriálový pár.

Za své umění získal několik ocenění, ale to nejen díky svému hereckému talentu, ale také díky popularitě, kterou si dokázal získat. Do rolí hudebníků není vybírán náhodně, neboť se hudbě věnuje i v reálu, nazpíval několik písní k seriálům a v dubnu 2011 vydal v Japonsku svůj první singl Let Me Cry, který v žebříčcích obsadil přední místa.

Maemi

Herecká filmografie

Filmy

2018 Ingan, gonggan, sigan geurigo ingan
2016 Daebak
2015 Camp
2011 Budapeseuteu ilgi (TV film)
Neoneun pet
2009 Itaewon salinsageon
2008 Agiwa na
Kidalida michyeo
2007 Doremipasollasido
Jeulgeoun insaeng
2006 Chakushin ari final
2002 Lucky Ten

TV seriály

2018 Gongjakwang (TV seriál)
Seuwichi - sesangeul bakkwora (TV seriál)
2016 Daebak (TV seriál)
2013 Yeppeun namja (TV seriál)
2012 Sarangbi (TV seriál)
2011 Ikemen desu ne (TV seriál)
2010 Maerineun wibakjoong (TV seriál)
2009 Minami shineyo (TV seriál)
2008 Betoben baireoseu (TV seriál)
Kwaedo Hong Gildong (TV seriál)
2006 Eilrieon Saem (TV seriál)
Hwangjini (TV seriál)
2005 Milenci v Praze (TV seriál)
2003 Nonseutob 4 (TV seriál)
2002 Daemang (TV seriál)
Orenji (TV seriál)
2001 Yeoin cheonha (TV seriál)

TV pořady

2016 프로듀스 101 (TV pořad) - mod.
2014 Samsi sekki (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 Budapeseuteu ilgi (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Camp

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(67)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace