foto

Andrea Culková

  • nar. 1977

Biografie

Absolventka FAMU Andrea Culková (1977) natočila dokument o plánech na pořádání olympijských her v Praze Krásná Praha olympijská (2007, MFDF Ji.hlava 2007), snímek věnovaný vztahu cukru a lidské civilizace Cukr Blog (2014, MFDF Ji.hlava 2015) nebo portrét umělců Milady Součkové a Zdeňka Rykra Art detektivka (2015). Přispěla také do televizních cyklů Celnice (2013) a Rok jinak (2015).

MFDF Ji.hlava

Střihačská filmografie

Dokumentární

2016 Český žurnál (TV seriál)
Exekuce (S04E03)

Režijní filmografie

Dokumentární

2020 Žal žen
2016 H*art on
Český žurnál (TV seriál)
Exekuce (S04E03)
2015 Art detektivka
Rok jinak (TV seriál)
2014 Cukr-blog
2013 Celnice: Uzdravme Česko! (TV film)
Svoboda ve škole
Češi na misi Jižní Sudan
2010 Lise Forell - sem fronteiras (TV film)
2007 Krásná Praha olympijská
Příběhy domů (TV seriál)
2004 Interní sdělení ve věci úřední (studentský film)

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2016 H*art on
Český žurnál (TV seriál)
Exekuce (S04E03)
2007 Krásná Praha olympijská

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2016 Český žurnál (TV seriál)
Exekuce (S04E03)

Herecká filmografie

Dokumentární

2016 Český žurnál (TV seriál)
Exekuce (S04E03)

Host

TV pořady

2014 DVTV (TV pořad)