foto

Enrique Iglesias

  • nar. 8.5.1975 (42 let)
    Madrid, Madrid, Španělsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento slavný zpěvák, herec a textař, se narodil též slavnému zpěváku Juliu Iglesiasovi a modelce Isabele Preyslerové, kteří žili odděleně od jeho tří let. Ve svých osmi letech se s otcem přestěhoval do MIami, kde setrval se svou přítelkyní Annou Kurnikovovou, až do dnešních dob. I když měl Enrique slavné rodiče, nebyl zhýčkaným a rozmazlovaným dítětem. Vyrůstal stejně jako jeho spoluvrstevníci a nevyužíval svého postavení.

Po roce studia obchodní univerzity v Miami, se nakonec rozhodl pro svou vlastní pěveckou dráhu. Začínal v roce 1995 pod pseudonymem Enrique Martinez, který měl přicestovat do Španělska ze Střední Ameriky, proto aby nebyl pod přílišnou palbou kritiků. Jeho pravé jméno si ho ale všude našlo. Proto své první španělsky zpívané album pojmenoval Enrique Iglesias. Tato deska ho proslavila a jeho písně se drží na vrcholu hitparád i dnes.

Nazpíval také soundtrack k filmu Willa Smithe ´´Wild Wild West´´ s názvem Bailamos. Tento song se ihned stal číslem jedna , téměř na všech rádiích po celém světě.

Do světa filmu pronikl, když si zahrál po boku Johnyho Deppa, Antonia Banderase a Salmy Hayekové ve filmu ONCE UPON A TIME IN MEXICO (Kdysi dávno v Mexiku). Zahrál si také v seriálu TWO AND HALF PAST MEN a to společně s Charliem Sheenem.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2003 Tenkrát v Mexiku
1995 Desperado
1979 En esta primavera

TV seriály

2007 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
My nejsme místní (S03E02)
Počkej si (S03E01)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jennifer Lopez: Dance Again
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)
2009 50 años de (TV seriál)
2007 Enrique Iglesias: Živě z Belfastu (koncert)
2003 50 Sexiest Video Moments (TV film)
2002 Concert for World Children's Day, The (koncert)
Party in the Park 2002 (koncert)
2000 Pavarotti & Friends for Cambodia and Tibet (koncert)
1999 Latin Beat, The (TV film)

TV pořady

2015 GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
2014 Summertime Ball 2014 (TV pořad)
2014 MTV EMA (TV pořad)
2012 I Heart Radio Music Festival (TV pořad)
2009 9th Meteor Ireland Music Awards, The (TV pořad)
2008 2008 American Music Awards (TV pořad)
2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2005 Huuma (TV pořad)
2004 The Paul O'Grady Show (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
2000 Teen Choice Awards 2000, The (TV pořad)
1999 ABC 2000: The Millennium (TV pořad)
Loose Women (TV pořad)
1998 Tapis rouge (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Enrique Iglesias feat. Descemer Bueno, Zion & Lennox - Subeme La Radio (hudební videoklip)
2015 Nicky Jam & Enrique Iglesias - El Perdó (hudební videoklip)
2014 Enrique Iglesias - Bailando (hudební videoklip)
Enrique Iglesias featuring Pitbull - I'm a Freak (hudební videoklip)
2013 Enrique Iglesias ft. Romeo Santos: Loco (hudební videoklip)
2011 Enrique Iglesias featuring Pitbull & The WAV.s - I Like How It Feels (hudební videoklip)
2010 Enrique Iglesias featuring Pitbull - I Like It (hudební videoklip)
Enrique Iglesias ft. Nicole Scherzinger - Heartbeat (hudební videoklip)
Tonight (I'm Lovin' You) (hudební videoklip)
2008 Enrique Iglesias: Away (hudební videoklip)
2007 Enrique Iglesias: Somebody's Me (hudební videoklip)
2001 Enrique Iglesias: Hero (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace