Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce, výstřely z pušek! Hrdina s kytarou „El Mariachi“ je zpátky ve městě! Čeká vás závěrečná část westernové trilogie režiséra Roberta Rodrigueze s Antoniem Banderasem, Johnnym Deppem a Salmou Hayek! (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (470)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle se tedy opravdu moc nepovedlo. Rodriguez nacpal do filmu hromadu luxusních herců a rozehrál s nimi krajně nezáživný příběh, který nemá nejmenší šanci vás vtáhnout do děje. Totálně nenaplněný potenciál. Ani akce se mi nelíbila, když sledujete Banderase jak kolem sebe máchá zbraněmi jak roztleskávačka a přitom zasahuje s maximální přesností všechny své živé terče, tak je to vyloženě úsměvné. Tím spíše, když ho takto sledujete 90 minut. Šíleně jednotvárná akce. Nejvíce mě asi bavila postava, kterou si střihl Johnny Depp, ale ani v tomto případě jsem se necítil nějak unešen. Velké zklamání. Nízké hodnocení zde není náhodou. Dvě hvězdy za pár úsměvných pasáží. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

El Mariachi je poznamenán rodinnou tragédií. Kdysi mu generál Marquez zabil milovanou ženu i malou dcerku. A pistolník se od té doby uchýlil k životu v ústraní. Když mu ale zkorumpovaný agent CIA Sands nabídne kšeft a najme ho k překažení plánu zákeřného bosse drogového kartelu, který má v úmyslu zabít nejvyšší hlavu státu - mexického prezidenta, samotářský hrdina je donucen svůj úkryt opustit a vydat se vstříc novému dobrodružství, ve kterém o mrtvoly nebude nouze. Na place se to bude hemžit samými zvučnými hereckými jmény. Jenže je to tak trochu přelidněné postavami, lehce překombinované, tím pádem málo napínavé a ve výsledku poměrně nevýrazné. Herci mohli zahrát lépe. Rodriguez režíroval zdatně. 60% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Rodriguez zapomněl točit dobré filmy. Hollywoodský vzduch mu nesvědčí a asi by se měl přestat cpát těmi hamburgery, protože plný žaludek odkrvuje mozek a měl by se vrátit k lehkému mexickému jídlu, které mu tak svědčilo. Lehkost a přímočarost Desperada se vytratila, místo toho nastoupila nepochopitelná překombinovanost děje a spousta zbytečných postav. Rodriguez NEUMÍ vyprávět příběh. A nebudu vám lhát, když řeknu, že pokud si pustíte trailer, uvidíte v něm drtivou většinu akčních momentů, které ve filmu jsou. A co je hodně překvapivé, ani ty nejsou kdovíjak šikovně nasnímané, snad pouze s vyjímkou útěku Banderase a Salmy, který téměř celý uvidíte - ano - opět v traileru. Á propos Salma - její přítomnost ve filmu by se dala shrnout do zhruba pěti minut celkového času. Uvedení jejího jména v upoutávkách je sice dobrý marketingový tah, ale zároveň tak trochu drzost. A ostatní? Můj oblíbenec Dafoe se tu mihne také jen na chvilku, Banderas je prostě Banderas, tedy nic nového :o), Iglesias nevadí a Depp - toho kdyby nebylo, asi bych už utekl z kina. Jeho "zachovávání stability" je jednou z mála zábavných, i když velmi subtilních, momentů. Celkové resumé - podivné a nudné. Tak za co tu jednu hvězdičku? Za tu krásnou mexickou hudbu. A za naději, že si snad ještě Roberto vzpomene na své invenčí a zábavné začátky. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý, ovšem i výrazně rozporuplný závěr Rodriguezovy "dolarové trilogie". Akce je (jako vždycky) skvělá, Banderas sype náboje do svých soupeřů pěkně pod tlakem, v typicky rodriguezovsky stylovém aranžmá. Bohužel si však Robert vzal od Leoneho více než jen název, výrazně se nechal inspirovat jeho rozmáchlým vypravěčstvím, které však v kombinaci s ultralevným režijním stylem Rodrigueze příliš nefunguje. Škoda, že do toho zatáhl tolik postav, ve kterých se divák mnohdy ztrácí, škoda, že do toho zatáhl politiku (byť na ji zpracovává s příjemně satirickým nadhledem). Když by bylo Tenkrát v Mexiku jen přímočarou cestou Antonie Banderase za pomstou, byl by to o mnohem lepší film. Všechny scény s touhle legendou hollywoodské pop-music totiž působí naprosto bezchybně a tahají výsledný dojem hodně hodně nahoru. 3 a 1/2*. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zábavná kravinka, která by byla mnohem zábavnější a lepší, kdyby se nesnažila být pokračováním Desperada a (el) Mariachiho, protože Antonio Banderas tu nepůsobí jako zmučený, osudem stíhaný charakter, ale jen jako znuděný vakovlk po odpoledním čaji a tak tu snad víc prostoru důležitostí, prokresleností i tím, kolik času na obrazovce stráví je tou opravdovou hlavní postavou Johnny Depp, který hraje něco mezi svejma divnejma, ale dobrejma rolema z devadesátých let a mezi úchylnými, makeupem překrytými divno-lidmy z éry po Pirátech z karibiku. Je to pořád zábavné, ale asi ne tolik, jako když jsem to viděl v deseti. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (21)

  • V době natáčení režisér Robert Rodriguez hledal kapelu, která by zněla jako Los Lobos, ale nemusel by za ní jezdit z texaského Austinu do Kalifornie. Kolega Carl Thiel mu ukázal Del Castillo. Rodriguez byl nadšen a spolupráci navázal tak, že Ricka Del Castillo požádal o lekce hry na kytaru. Pak mu začal nosit ukázky z filmu a ptal se, co by k tomu zahrál. První scénou, které dal Rick Del Castillo zvuk, byla chvíle, kdy Carolina (Salma Hayek) odhalí sadu nožů pod sukní. Rick Del Castillo také hrál za El Mariachiho (Antonio Banderas) těžké kytarové pasáže. Spolupráce vyvrcholila založením Rodriguezovy dvorní kapely Chingon. (Mautycka)
  • Scénář měl 45 stránek. (Karlos80)

Reklama

Reklama