foto

Pavel Kostomarov

  • nar. 22.11.1975 (44 let)
    Moskva, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Pavel Kostomarov ukončil v roce 2003 kameramanské studium na Státním filmovém institutu VGIK. Jako kameraman pracoval na řadě filmů s režiséry Sergejem Loznicou, Viktorem Asljukem, Alexejem Učitělem či Alexejem Popogrebským. Žije střídavě v Moskvě a Petrohradě. Filmografie: Transformator (2003 – cena za nejlepší dokument na MF krátkých filmů v Tampere atd.), Mirnaja žizň (2004 – Stříbrná holubice na festivalu v Lipsku, Stříbrný drak za nejlepší dokument na 45. ročníku krakovského festivalu atd.), Matka (2007 – Cena Eurodoc 2008 za nejlepší evropský dokument na festivalu v Seville, uveden v soutěži dokumentů na MFF Karlovy Vary 2008). Na MFF KV 2001 získal zvláštní uznání za kameru k Loznicovu filmu Osada (Poselenie) a na letošním Berlinale Stříbrného medvěda za vynikající umělecký přínos v kategorii kamera za drama Jak jsem dopadl tohle léto.

Zdroj: MFF Karlovy Vary

Kameramanská filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2019 Epidemija. Vongozero

TV seriály

2017 Zakon kamennych džunglej 2 (TV seriál)

Dokumentární

2014 Období
2012 Je těžké být bohem
Ya tebya ne lyublyu
2011 Miluju tě
2010 Spolu
2007 Matka

Producentská filmografie

Dokumentární

2016 Můj přítel Boris Němcov