foto

Džuri Ueno

  • nar. 25.5.1986 (33 let)
    Kakogawa, prefektura Hjógo, Honšú, Japonsko

Biografie

Herečka a zpěvačka Juri Ueno se narodila 29.5.1986 v Japonsku. Nejprve to vypadalo, že bude mít před sebou sportovní kariéru. Byla hodně dobrá v běhu na krátké vzdálenosti, jenže překonávání osobních rekordů se musela vzdát kvůli problémům s dýcháním. Od 16 let se začala objevovat v televizních filmech a o dva roky později zazářila jako jedna z Swing Girls (2004) v úspěšné komedii o středoškolačkách, které slaví nečekaný úspěch ve stylu big bandu. Za hlavní ženskou roli Tomoko získala několik ocenění, a protože součásti několikaměsíční přípravy bylo i zvládnutí několika hudebních nástrojů, ovládá Juri hru na tenor saxofon. Tuhle schopnost zúročila i na svých dvou albech.

Muziky se týkala i její další úspěšná role, v televizním seriálu Nodame Cantabile (2007), tady pro změnu hrála volnomyšlenkářskou klavíristku. Seriál překonával rekordy ve sledovanosti a navázaly na něj dva celovečerní filmy. Z dalších snímků kde je Juri k vidění, stojí za zmínku romantické snímky Gou Gou, the Cat a The Girl in The Sun (2013).

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2016 Aozora Yell
Otô san to Itô san
2015 Kono Mystery ga Sugoi! (TV film)
2014 Vnitřní krása
2013 Hidamari no kanodžo
2010 Nodame Cantabile: saišú gakušó zenpen
Nodame Kantâbire saishû gakushô - Gôpen
Sunao ni narenakute
2009 Kirâ vâjinrôdo
2008 Gú gú datte neko de aru
Kodomo no Kodomo
Naoko
Nodame kantâbire in Yôroppa (TV film)
2007 Kung Fu Kid
2006 7-gacu 24-ka dóri no Christmas
Bokutači no sensó (TV film)
Píseň duhy
Warau Mikaeru
Z moře není návratu
Šiawase no suičči
2005 Kame wa igai to hajaku ojogu
Kindaiči šónen džikenbo: kjúkecuki densecu sacudžin džiken (TV film)
Samâ taimumashin burûsu
2004 Suwingu gâruzu
2003 Chirusoku no natsu
Josee to tora to sakana-tači

TV seriály

2020 Theseus no fune (TV seriál)
2019 Kansacui Asagao (TV seriál)
Tokubecušú (E12)
Episode 11 (E11)
Episode 10 (E10)
další epizody (12)
2018 Good Doctor (TV seriál)
2016 Kazoku no katači (TV seriál)
2015 Sikeurit meseji (TV seriál)
Uroborosu: keisacu o sabaku wa ware ni ari (TV seriál)
2014 Arisu no Toge (TV seriál)
Europe Kikaku no 26 Seiki Fox (TV seriál)
2011 Gó: Himetači no sengoku (TV seriál)
2009 Ueno Džuri no icucu no kaban (TV seriál)
2008 Loss : Time : Life (TV seriál)
Rasuto furenzu (TV seriál)
2007 Džódan dža nai! (TV seriál)
Marumaru Chibi Maruko-chan (TV seriál)
2006 Nodame cantabile (TV seriál)
Tsubasa no oreta tenshitachi (TV seriál)
2005 Engine (TV seriál)
2004 Orenji deizu (TV seriál)
2003 Okaasan to issho (TV seriál)
Teru teru kazoku (TV seriál)

Host

TV pořady

2007 Bokura no džidai (TV pořad)

Fanoušci tvůrce