foto

Don 'The Dragon' Wilson

  • nar. 10.9.1954 (64 let)
    Alton, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento akční herec s přezdívkou ''The Dragon'' se narodil 11. září v USA je považován za největšího mistra v kick-boxu v historii sportu. Ve své kariéře, která překlenula čtyři desetiletí vyhrál 11 světových mistrovství v kick-boxu, porazil takové mistry, jako Dicka Kimbera nebo Dennise Alexia. Prvním filmem, kde si zahrál hlavní roli byla KRVAVÁ PĚST z roku 1989 a rok poté přišel film KRVAVÁ PĚST 2, v roce 1991následoval film OHNIVÝ RING a KOP BUDOUCNOSTI. Z jeho dalších známějších rolí stojí za zmíňku INFERNO (1997) a VĚŠTEC (1999) obojí v režii céčkaře Freda Olena Raye.

McLushi

Herecká filmografie

Filmy

2019 Devotion
2018 Fury of the Fist and the Golden Fleece
Paying Mr. McGetty
The Hitman Agency
2017 Diamond Cartel
V-Force: New Dawn of V.I.C.T.O.R.Y.
White Tiger
2016 Beyond the Game
Showdown in Manila
The Horde
2015 Král Škorpion: Cesta za mocí
One More Round
The Martial Arts Kid
Underdog Kids
Vjes mir u našich nog
2012 Da Pinche Code
Liberator
2008 Büyük Şeytan Üçgeni
2007 Last Sentinel, The
2006 18 Fingers of Death!
Snadný terč
2004 Sci-Fighter
2002 Vykoupení
Zloději z Harvardu
2000 Běžící Terč
1999 Svatý bič (TV film)
Věštec
1998 Ať to stojí co to stojí
1997 Hollywoodské safari
Inferno
Stopa masového vraha
1996 Noční lovec
Poslední boj
Vycvičen zabíjet
1995 Batman navždy
Cyber Tracker 2
Krvavá pěst VI
Lovci lidí
Vnitřní síla
Vražedný boj
1994 Cyber-Tracker
Lví drápy
1993 Krvavý východ slunce
Lidský terč
Mladý dračí ninja
Ohnivý kruh 2 - Krev a ocel
1992 Krvavá pěst III
Krvavá pěst IV
Umění lovu
Černý pás
1991 Ohnivý ring
Perspektiva požitků
1990 Delta Force 2: Kolumbijská spojka
Krvavá pěst II
1989 After Death - Zombi 4
Empire of Ash III
Krvavá pěst
Narozen 4. července
Nato per combattere
Obléhání základny Gloria
Vetřelec z hlubin
Řekni cokoliv...
1988 Bojový gigant 2
Cop Game
1987 Killer Instinct
Saigon Commandos
1982 Xue xi Tang Ren Jie

Dokumentární

2002 Modern Warriors (TV film)
1995 Top Fighter
1994 Cinema of Vengeance

TV pořady

1996 UFC 10: The Tournament (TV pořad)
UFC 11: The Proving Ground (TV pořad)
UFC 8: David vs. Goliath (TV pořad)
UFC 9: Motor City Madness (TV pořad)
1995 UFC 7: The Brawl in Buffalo (TV pořad)
UFC: Ultimate Ultimate (TV pořad)

Producentská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace