foto

Hirokazu Kore'eda

  • nar. 6.6.1962 (58 let)
    Tokio, Tokyo, Japonsko

Biografie

Začínal natáčením autorských dokumentárních filmů. Pozornost kritiky a mezinárodních festivalů vzbudil svým hraným debutem Maboroshi no hikari (1995). Následovaly stejně úspěšné filmy Wandafuru raifu (Po životě, 1998) a Distance (2001). Koreeda k hraným filmům přistupuje jako k dokumentům. V tomto ohledu je typická jeho práce s herci, které často nechává improvizovat na základě pouhého nástinu scény. Dokumentární přístup u něho však neznamená rezignaci na vizuální stránku - jeho filmy uchvacují prostými, ale přesto podmanivými obrazovými kompozicemi.

FebioFest 2006

Režijní filmografie

Střihačská filmografie

Filmy

2019 Pravda
2018 Zloději
2017 Třetí vražda
2016 Po bouři
2015 Naše malá sestra
2013 Jaký otec, takový syn
2011 Přání
2009 Nafukovací panna
2008 Nehybná chůze
2006 Hana
2004 Nikdo to neví
2001 Distance
1998 Wandafuru raifu

TV seriály

2012 Going My Home (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Pravda
2018 Zloději
2017 Třetí vražda
2016 Po bouři
2015 Naše malá sestra
2013 Jaký otec, takový syn
2011 Přání
2009 Nafukovací panna
2008 Nehybná chůze
2004 Nikdo to neví
2001 Distance

TV seriály

2012 Going My Home (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2009 Nafukovací panna
2006 Na houpačce
2004 Nikdo to neví
2003 Hebi ičigo
Kakuto

Dokumentární

2011 Ending note

Herecká filmografie

TV seriály

2016 Nippon Academy šó (TV seriál)

Dokumentární

2014 Flowers of Taipei: Taiwan New Cinema

Host

TV pořady

2019 Nippon Academy šó (TV pořad)
2014 Nippon Academy šó (TV pořad)
2012 The Seventh Art (TV pořad)
2007 Bokura no džidai (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1982 Waratte iitomo! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(67)