foto

Hirokazu Kore'eda

  • nar. 6.6.1962 (55 let)
    Tokio, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Začínal natáčením autorských dokumentárních filmů. Pozornost kritiky a mezinárodních festivalů vzbudil svým hraným debutem Maboroshi no hikari (1995). Následovaly stejně úspěšné filmy Wandafuru raifu (Po životě, 1998) a Distance (2001). Koreeda k hraným filmům přistupuje jako k dokumentům. V tomto ohledu je typická jeho práce s herci, které často nechává improvizovat na základě pouhého nástinu scény. Dokumentární přístup u něho však neznamená rezignaci na vizuální stránku - jeho filmy uchvacují prostými, ale přesto podmanivými obrazovými kompozicemi.

FebioFest 2006

Režijní filmografie

Střihačská filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2009 Nafukovací panna
2006 Na houpačce
2004 Dare mo širanai
2003 Hebi ičigo
Kakuto

Dokumentární

2011 Ending note

Herecká filmografie

TV seriály

2016 Nippon Academy šó (TV seriál)

Dokumentární

2014 Flowers of Taipei: Taiwan New Cinema

TV pořady

2014 Nippon Academy šó (TV pořad)
2012 The Seventh Art (TV pořad)
2007 Bokura no džidai (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1982 Waratte iitomo! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(41)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace