foto

Yann Demange

  • nar. 1977
    Paříž, Île de France, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Yann Demange (1977, Paříž) vyrostl v Londýně a začal svou kariéru filmováním koncertů a asistováním při natáčení reklam a hudebních propagačních klipů. Jeho první krátkometrážní snímek Joe (2001) byl uveden na filmovém festivalu British Councilu. Následovaly další krátkometrážní filmy Incomplete, Alan and Samir a Headspace. Vystudoval National Film and Television School a pro Channel 4 režíroval v roce 2006 komediální drama Man in a Box. Následoval pětidílný seriál Dead Set (nominace na Cenu BAFTA za nejlepší dramatický seriál), dále pětidílná série natočená pro BBC Criminal Justice (nominace na Cenu BAFTA za nejlepší režii) a seriál Top Boy, opět pro Channel 4 (nominace na Cenu BAFTA za nejlepší seriál a režii). Snímek 71 je režisérův celovečerní debut a byl uveden v hlavní soutěži letošního Berlinale.

49. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2018 Mladý gangster
2014 71

TV seriály

2011 Top Boy (TV seriál)
2009 Criminal Justice (TV seriál)
Episode 3 (S02E03)
Episode 2 (S02E02)
Episode 1 (S02E01)
2008 Dead Set (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
další epizody (5)
2007 Tajný deník call girl (TV seriál)
Epizoda 4 (S01E04)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
další epizody (4)
2003 Coming Up (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace