foto

Agnieszka Grochowska

  • nar. 31.12.1979 (40 let)
    Warszawa, Województwo mazowieckie, Polsko

Biografie

Jedna z nejtalentovanějších polských hereček a dabérek své generace, známá hlavně díky filmům PREGI (Šrámy - psychologické drama) 2004, nebo romantické komedii TYLKO MNIE KOCHAJ (Jen mě miluješ 2006).

Agnieszka se narodila 31. prosince 1979 ve Varšavě. S přihlédnutím k hlavní roli v divadelní hře Beatryks Cenci (2001) v roce 2002 vystudovala Divadelní akademii ve Varšavě. Agnieszka se objevila v mnoha divadelních hrách například v Mewie s Krystynou Jandy, v Amadeuszu společně s Zbigniewowem Zapasiewiczowiem nebo ve hrách Sluha dvou pánů, The Seagull a ples Orla.

Před kamerou jsme ji mohli poprvé vidět v seriálu NA DOBRE I NA ZLE (1999), kde hrála jen malou vedlejší roli. První větší úspěch nečekal dlouho a v roce 2003 si zahrála jednu z hlavních rolí v polském seriálu LOST, který režíroval Andrew Kostenki. Skutečný průlom však byla role ve filmu ŠRÁMY, kde se objevila po boku Michala Zebrowského a za kterou byla nominována na polskou cenu diváků.

Agnieszka je provdána za polského herce a režiséra Dariusze Gajewského, se kterým se seznámila při natáčení filmu ALARM (2002). Momentálně patří mezi nejuznávanější polské herečky.

Fildas

Herecká filmografie

Filmy

2020 Wanda, mein Wunder
2019 Synchronizacja
2018 Jít za svým snem
Miłość jest wszystkim
2017 Polizeiruf 110 - Das Beste für mein Kind (TV film)
2016 The Hope Rooms
2015 Podivné nebe
Sugihara Čiune
2014 Cizí těleso
2013 Walesa: člověk naděje
2012 Beze studu
2011 80 milionů
V temnotě
2010 Benátky
Nie opuszczaj mnie
Trzy minuty. 21:37
Za stepí
2009 Kouzelný strom
Pod psa
2008 Limousine
Malá velká láska
2007 Hania
2006 Południe - Północ
S@motność w sieci
Tylko mnie kochaj
Wszyscy jesteśmy Chrystusami
2005 Nimm dir dein Leben
Varšavské ghetto
2004 Unterwegs
Šrámy
2003 Sila komiczna (TV film)
Warszawa

TV seriály

2020 Temné lesy (TV seriál)
Dlouhá cesta domů (E06)
Tvoje sestra je mrtvá (E05)
Co oči nevidí (E04)
další epizody (5)
Motyw (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (7)
2019 Himmelsdalen (TV seriál)
Motyw (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2018 Nelegální (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 8 (E08)
další epizody (10)
2007 Ekipa (TV seriál)
Remanent (E14)
Cena życia (E13)
Powołanie (E12)
další epizody (12)
2003 Magiczne drzewo (TV seriál)
1999 Na dobre i na złe (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)