Reklama

Reklama

Iveta Toušlová

Iveta Toušlová

nar. 02.08.1968 (55 let)
Vimperk, Československo

Biografie

Česká novinářka, televizní a rozhlasová moderátorka Iveta Toušlová se narodila 2. srpna 1968 ve Vimperku. Její o 13 let mladší sestra Andrea taktéž pracuje v televizi jako reportérka. Na Jihočeské univerzitě vystudovala obor učitelství, specializace český jazyk, literatura, historie. Poté na dva roky vycestovala do ciziny, kde studovala jazyky a živila se jako servírka. Cestování ji inspirovalo k začátku novinářské kariéry, začala psát příspěvky do Jihočeských listů. V novinách ji následně zaměstnali, později přešla do jihočeského Rádia Faktor.

Od roku 1995 pracuje v České televizi, nejprve jako krajská zpravodajka, později moderátorka STUDIA 6 a od roku 1999 UDÁLOSTÍ a UDÁLOSTÍ PLUS. Hlavní zpravodajskou relaci opustila v březnu 2012. Iveta je autorkou, dramaturgyní a moderátorkou pořadů TOULAVÁ KAMERA a 13. KOMNATA, autorsky stojí i za nejsledovanější relací UVOLNĚTE SE, PROSÍM. Je spoluautorkou knih cyklu Toulavá kamera, série knih začala být vydávána od roku 2005. Moderovala také pořad DOBRÉ RÁNO. Aktuálně moderuje svůj nový publicistický projekt RUB A LÍC (2013), který je zajímavou sondou do různých oblastí života „pod pokličkou“.

Půvabná tmavovláska je svobodná a bezdětná. V letech 1998-2006 žila s novinářem Jiřím Janečkem. Její perfekcionismus ji posunuje pokrokovým směrem, je otevřená změnám a novým výzvám. Dlouholetý tvůrčí přínos jí přinesl nespočet ocenění, např. 13. Komnata Jiřího Ježka získala na MFF Poděbradské filmové zážitky (červen 2010) hlavní cenu Křišťálové slunce v kategorii Sport. Iveta ráda cestuje za poznáním, miluje historii, literaturu, divadlo a film. Na cestách jí prý nikdy nesmí chybět voda a průvodce. Mezi její nejoblíbenější místa patří Šumava, kde mají rodinnou chalupu a tráví tam léto. Momentálně žije v Praze spolu se současným přítelem, podnikatelem.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Host

Scenáristka

Režisérka

Herečka

Seriály
2013

Vyprávěj - a.z.

 

Jardův pád - a.z. (S05E18)

 

Esemesky - a.z. (S05E15)

 

Milénium - a.z. (S05E12)

Reklama

Reklama