foto

Romain Gavras

  • nar. 4.7.1981 (37 let)
    Řecko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Romain Gavras je synem Costy-Gavrase a spoluzakladatelem společnosti Kourtrajmé, v níž natočil 15 krátkých filmů. Je autorem řady někdy kontroverzních videoklipů, které získaly již řadu cen, mezi jinými např. Simian Mobile Discos, pro skupinu I believe, The Age of the Understatement pro Last Shadow Puppets nebo Stress pro Justice. Natočil celovečerní dokument o turné Justice Cross Universe (2008) a momentálně dokončuje svůj celovečerní debut Red Heads.

Režijní filmografie

Filmy

2018 Svět je tvůj
2010 Náš den přijde

Dokumentární

2008 Justice: Křížem krážem vesmírem

Hudební videoklipy

2016 Jamie xx: Gosh (hudební videoklip)
2012 M.I.A. - Bad Girls (hudební videoklip)
No Church in the Wild (hudební videoklip)
2010 M.I.A. - Born Free (hudební videoklip)
2008 Age of the Understatement, The (hudební videoklip)
Justice: Stress (hudební videoklip)
2007 I Believe (hudební videoklip)
Signatune (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2010 Burke and Hare
2006 Satan
2005 Sekera
2002 Traitement de substitution n°4
2000 Petit Ben (TV film)

TV pořady

2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace